Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2014

Tråkiga utgifter och funderingar

Av Daniel - 30 augusti 2014 14:00

Sitter och betalar räktningar och det är verkligen trist när man ser pengarna försvinna på alla utgifter.

Får även lite funderingar över saker som känns onödiga eller bara irriterande.


Funderar över elen. Betalar för elförbrukning och elnät. Varför är elnätet inte inräknat i övriga elen? Man kan ju liksom inte få el utan elnät så de går ju inte att välja bort så länge man vill ha el. Den här månaden betalat vi nästan lika mycket i förbrukning som för att få använda ledningarna.

Vi har en väldigt låg elförbrukning, speciellt på sommarhalvåret men det är verkligen en tråkig grej att betala för.


Erika ska åka till Umeå på bröllop nästa helg vilket hon så klart ser fram emot, men själva resandet är helt galet. 55 mil är det härifrån men ska man tex åka tåg tar det mellan 10-12 timmar och kostar en halv förmögenhet. Väljer man buss tar det "bara" 8-10 timmar och kostar lika mycket som tåg, dessutom måste man först ta tåg härifrån till Stockholm för att åka därifrån.

Erika har valt flyg den här gången. Restiden är 1 timme med flyg och 2 timmar med tåget till Arlanda då så klart. Det här är det enda sätt att resa om man ska få någon tid på plats över en helg. Kostnaden är ungefär som att resa med tåg eller buss, nästan 2000kr tur och retur. Helt sjukt dyrt!

Å så undrar folk varför man inte reser för att hälsa på oftare. Välkommna hit så får ni se varför.

Vad skulle ni välja?

ca 12 timmar på tåg, 12 timmar tåg och buss eller 3 timmar tåg och flyg?

Har man möjlighet att köra bil tar det ca 5 timmar för ca 500kr, men man kan åka upp till 5 personer för samma pris.

Självklart väljer man så klart att åka miljövänligt, eller? :)


När man bor i hus tillhör man ofta en vägförening som sköter om vägarna i området, så även vi.

Man betalar för snöröjning och skötsel av vägarna osv. En självklarhet att man delar på bland alla boende.

Man räknar ut en andelar för varje fastighet och så blir det olika avgifter beroende på andelar. Har aldrig förstått hur andelarna räknas ut men många i området är långt ifrån nöjda.

Förra året beslutade tex föreningen att asfalten ska förnyas i hela området, under 5 år. Vi ska tex betala 1500kr per år. Vi har ca 40m väg utanför vår tomt, ca 10m utanför uppfarten. Vår andel är relativt låg som jagförstått mot en del andra så ja klagar inte på just andelen, men det faktum att det finns dom som sliter mer (eller snarare förstör) på våra vägar. Vi har tex en hel del tung trafik som enbart åker här för att det finns ett par bönder som driver diverse företag. Traktorer, jordbruksmaskiner, skogsmaskiner, långtradere osv kör till och från. Bör inte dom företagen betala en större del då? Vissa delar av vägen är helt förstörd, medans andra delar där dom inte kör lika mycket är hur bra som hellst.

Och beslutet som tagits för asfalteringen är att man ska dela upp arbetet på 5 år och asfaltera olika bitar varje år. Vore det inte bättre att samla in alla pengar i 5 år först och sen asfaltera allt samtidigt!?

Dom delar som gjorst första året kommer ju redan vara slitet när den sista delen görs 5 år senare.

Har tänkt att jag ska besöka ett årsmöte någon gång men varje år har annat dumt nog dykt upp samtidigt. Jag är ju inte här ifrån och har inte full koll på allt, och man vill ju inte bli den som gnäller osv men nog vore det intressant att få förklarat hur dom tänker.


Ännu en grej som är väldigt störande, speciellt nu när en massa extra utgifter kommit är servicen på bilen. Servicen skulle "bara" gå på 5000kr, och sen 5000kr till för byta av bromsar (som ja tänkt byta själv) samt ca 2000 för ett dimljus som gått sönder.

I hela den här kostnaden var man ju ändå glad att grundservicen var bland dom billigare, men vad händer då. Jo servicekoden på bilen ändrar sig en vecka efter att jag varit och fått reda på vad som ska göras och vad det kostar.

Ringer och frågar verkstaden hur det ligger till och han menar då att bilen inte ska kunna ändra kod, så länge men inte kört över serviceintervallen vilket ja inte gjort. Men ändrat sig har den ändå gjort, och samtidigt gått från en billgare service till en betydligt dyrare. Väldigt tröttsamt!

Bil är bra att ha och jag tycker väldigt mycket om min bil, men när det kommer sånna här saker funderar man över varför man inte kör nåt halvskrot från 80-talet istället som man bara kan byta ut helt om det blir dyrt att laga.


Slutligen Radiotjänst. Ja behöver man förklara varför man stör sig på att betala dom räkningarna!?

Nej ja går inte in på det. Tror dom flesta förstår ändå.


HAHAHA.

Kommer på mig själv med att jag låter som en gammal och grinig gubbe med allt det här jag skriver, och kanske börjar jag bli det också. Har kanske för mycket tid för att tänka på allt, men det är frustrerande när utgifterna bara växer och växer, och kommer samtidigt. Vill inte tänka på vad allt kostar totalt (och har inte gjort det ännu heller).


Grattis! Ni är några av dom företag som får av våra pengar den här månaden.#utgifter #räkningar #surt #pengar #el #elnät #dalakraft #dalaenergi #tåg #flyg #buss #stockholm

#umeå #sj #norwegian #bil #mercedes #vägförening #avgifter #tungtrafik #asfalt #handels #one

#agria #radiotjänst #telia #canaldigital #södradalarnassparbank #dalarnasförsäkringsbolag

 
 
Ingen bild

Linda

30 augusti 2014 17:37

Håller med dig i allt du skriver om. ;)
Räkningar är TJUVAR och ONÖDIGA
= SKIT

Såå intelligent ?! ;) Orkar 0
Tänk om räkningarna kunde vara just 0.
Iaf varannan månad :)

Daniel

30 augusti 2014 18:20

Alla räkningar är kanske inte onödiga ändå, men det vore ju skönt att slippa flertalet av dom, och speciellt allt extra :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se