Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 28 februari 2015

Aina och min vecka

Av Daniel - 28 februari 2015 15:47

God dag kära läsare :)

Det går lite trögt med bloggandet, och dom senate inläggen har nästan bara handlat om hundar så ja börjar även de här inlägget med hundrelaterat haha.

Nu har vår vovve fått ett namn.

Aina :)

Namnet är lite roligt för den som har koll på förortsslang och den turkiska betydelsen, men de har även en fin betydelse på finska. Sen gillar vi så klart namnet och tycket de är ett enkelt namn att säga osv.

Lite kul är också att säsong 3 av 112 Aina just börjat gå på tv :)

Namnet kom ja på redan innan vi hämtade hem henne och var en favorit men avvaktade länge för att se om vi kom på några fler namn, men nu är de bestämt.


Senaste veckan har de varit en hel del skidor på tv.

Jag är inte speciellt intresserad av de annars men VM är ju alltid lite kul. Har sett nästan alla lopp och de har ju gått bra för våra svenskar. Norge är ju dock lite extrema och till dom är de ju bara att lyfta på hatten.

Ett par funderingar har dykt upp i min skalle nu under VM.

Dels känns de lite löjligt att de nästan bara är Norge och Sverige som krigar i toppen. Varför lägger nationer en massa pengar på att skicka deltagare som man inte vet kommer att vara med och kriga i topp? Allt kan ju så klart alltid hända, men ett land som tex Australien. Deras tjej och sist i dagens 3 mil. Vad hade hon för mål med VM liksom, medalj!?? :)

Känns som det kunde köras en motsvarighet till finnkamp mellan Sverige och Norge och sen fördela medaljer efter de :)

Sen en lite mer seriös fundering.

Varför ska sporten vara en sån materialsport med vallan?

Vallningen är ju mer viktig än vem som har den bästa formen för dagen.

Skulle de inte vara mer intressant (och rättvist) om alla körde på samma valla?

Nån timme innan start kunde organisationen bestämma vilken valla som ska användas, och då har alla samma förutsättningar oavsätt hur vädret blir osv. Då får man också se vem som verkligen är bäst.

Men men. Kul och se en krigare som Kalla, och för att inte tala om norskan Johaug. Så imponerade att se hur dom flyger fram, och verkar orka hur mycket som helst.

Och vart tog Finland vägen som skidnation? Dom var ju också en av de stora innan dom åkte fast för doping för ett gäng år sen. Epon förstörde tydligen allt.


Den här veckan har varit en vecka då ja mellan hundrastning osv försökt ordna upp lite avtal här och var.

Det hela började med att Viasat ringde förra fredagen och ville få mig som kund. Efter ett lång samtal med en trevlig säljare hade han erbjudit mig ett riktigt bra erbjudande men då ja alltid varit nöjd med Canaldigital tackade ja ändå nej. Det slutade med att han gick från trevlig till att kalla mig dum och avslutningsvis slängde han på luren, riktigt roligt faktiskt :)

Jag mailade då Canaldigital och berättade om de erbjudande ja fått av deras konkurent och på måndagen fick ja ett samtal ifrån dom. "Min chef sa att ja skulle ringa dig", sa en röst.

Efter vårt samtal hade ja halverat vår månadskostnad, fått en dekoder värd 2000kr gratis, fått 3 fria månader, blivit av med kanaler jag inte längre ville ha men som det var 6 månaders bindningstid kvar på osv. Blev riktigt bra.

Extra kul var att Viasat ringde upp igen. Jag berättade att dom redan gett mig ett bra erbjudade men att ja tackat nej. Jag förklarade att det var just för att dom ringt som ja fick ett bättre erbjudande av Canaldigital och tackade för att dom hjälpt mig med de. Även han slängde då på luren haha :)


Under veckan har ja även sett över mitt mobilabonnemang. Fick dubbelt så mycket surf helt gratis och 3 månader gratis Spotify. Tack tack!

Har även sagt upp Viaplay (som bara är skit) nu när hockeyn är över.

Spar ett gäng pengar på allt de här och har då valt att skaffa ett inbrottslarm till huset istället. Eller egentligen har vi tänkt skaffa de ganska länge men nu känns de som ett bra läge då månadskostnaden inte behöver bli större.

Hade en säljare här ifrån Verisure för ett tag sen och nästa vecka är det dags för installation.

Känns bra. Inte för att jag är direkt rädd för att få inbrott, allt går att ersätta med hemförsäkringen, men de kan va skönt att slippa oväntat besök speciellt innan hunden växt upp. Gjorde dessutom en bra deal med Verisure så larmpaketet blev ganska mycket billigare än de annans brukar vara. Va lite dealande på telefonen några dagar och sen var det 2000kr billigare och halva månadskonstnaden i 3 månader. Allt går att förhandla :)

Nästa grej att ta tag i på riktigt nu är boräntorna, där ska de förhandlas rejält om nuvarande bank vill ha kvar oss som kunder.

Ibland är de bra med lite extra tid och intresse för affärer :)


Nu är det dags att ge hunden mat.

Ha en bra helg på er!
#namn #aina #canecorso #hund #larm #verisure #viasat #viaplay #canaldigital #spotify #telia #vm2015 #falun2015 #kalla #johaug #epo

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se