Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under juli 2010

Av Daniel - 6 juli 2010 19:15

De ringde från Teliabutiken (heter de så?) och att jag skulle få byta telefon. Åkte upp vid 2 tiden och var där i nästan 2 timmar.

Var inte helt enkelt att välja telefon. Är inte den som är speciellt insatt (längre) och de gjorde ju inte de hela enklare.

Till slut blev de i alla fall en Samsung GT-i9000 Galaxy S.

Trodde inte ja skulle välja en Samsung men den här verkar sjukt nice!

Vet inte riktigt ännu hur den funkar och vad den klarar men de återkommer ja med senare när ja hunnit testa den lite.

Den har i alla fall fått extremt bra resentioner både i media och av användare och de bådar ju gått. Just nu känner jag mig väldigt nöjd och hoppas ja känner lika om ett par dagar.


Samsung GT-i9000 Galaxy S

 

Samsung Galaxy S är en touch-mobil med extra allt. Som en grymt stor super AMOLED-skärm på 4 tum som fungerar perfekt för internettjänster. Förutom Android 2.1, Bluetooth 3.0 och en rejält kraftfull processor finns även innovativa Samsung Social Hub där alla kontaktvägar till vänner samlas på ett enda ställe. Du har full koll på vad som händer i din kompiskrets när mejl, chattinlägg och statusuppdateringar på till exempel Facebook uppdateras hela tiden för dina kontakter - direkt på mobilskärmen.

Av Daniel - 6 juli 2010 09:23

Är ganska trött idag.

Har fått Erika att börja spela tv-spel så nu har de blivit ett par sena kvällar spelades. Jätteroligt att spela tillsammans, även om spelet just är Motostorm.

Var upp kl.8 idag igen för att köra Erika till bussen. Kort arbetsdag idag och sen hela 2 dagars ledighet. Värsta semestern liksom.

Men var tog de fina vädret vägen? Mulet och tråkigt idag. Ja som hade planer på att klippa gräset och sen tvätta hundarna. Blir nog att tänka om lite tror jag.

Ikväll kommer pappa hit en stund. Eller han ska igentligen till grannen. Dom ska prata om hur de ska göra med vårt vatten. Verkar som dom vill fixa med de själva så då får dom väl göra det. Skönt att få de fixat. Låter som vi ska ha kvar den gamla brunnen så de blir väl att köpa ny pump osv, men de blir nog bra.

Nu ska ja ta lite frukost (chips och Cola) och försöka vakna.

Hoppas alla får en bra dag!

Av Daniel - 5 juli 2010 23:30

Har varit till Teliabutiken i Borlänge idag och försökt få dom att ta tillbaka min mobil. Har nog aldrig haft en så dålig telefon som den här.
Sony Ericssons Satio är verkligen skit!

När ja köpte telefonen fick ja byta telefon 3 gånger på 4 dagar och när ja kom hem med den 3e telefonen saknades batteri. Blev många resor fram och tillbaka då för att få en telefon som fungerar.

Problemen ja haft med telefonen är många och här är några.

  • Kan stänga av sig själv
  • Låser sig ibland
  • Klockan kan inte hålla tiden
  • Kalendern kan missa påminnelser
  • Startar olika program lite när den vill
  • Skärmen reagerar inte alltid när man klickar på den
  • Den är extremt seg i programvaran
  • Ändrar ringsignaler själv

Enligt dom i butiken måste telefonen skickas fram och tillbaka på service 3 gånger innan ja får byta.
Ja gjorde klart med dom att ja kommer lämna tillbaka telefonen direkt när ja får den efter som ja inte vill ha den längre. Vill ju inte sitta och betala för nåt som inte funkar. Butikschefen ska ringa mig under veckan så ska vi se hur de hela ska lösa sig... frågan nu är vilken annan mobil ja ska ha?

Vill att den ska ha bra skärm och funka bra att surfa med. Den ska ha bra kamera, vara bra på för musik och ha de vanliga grejerna som GPS och radio mm.

Det är inget krav att de är en heltouch.

Någon som har nåt förslag?


Sony Ericsson Satio

Av Daniel - 4 juli 2010 18:00

Tyckte att hundarna skulle ligga inne lite idag och inte vara så mycket i solen. Kom sen på att de var varmare inne än ute så när dom stod vid dörren och bara ville ut så gav jag med mig. Kom på att dom kunde få duscha så ja drog fram trädgårdsslangen och blötte ner dom rejält. Till en början är det inte något dom gillar men när dom väl blir blöta märker man att dom faktiskt tycker de är skönt. Efteråt var dom ju självklart tvungna att springa race och kasta sig i gräset också. Såg härligt ut. Fortsätter värmen (vilket vi så klart hoppas) får de bli att åka och bada lite oftare tror ja. Även Gizmo vill nog bada...


     

  

Av Daniel - 4 juli 2010 16:00

Såg filmen Brothers igår. Stark ångestladdat drama med bla Tobey Maguire och Natalie Portman. Den var bra, klart sevärd! Och att sen U2 överraskade mig med att ha gjort filmmusiken gjorde det inte sämre. Men samtidigt som filmen var bra, riktigt bra skådespeleri osv så kändes de som något fattades, vad kan ja dock inte säga... Men se den!

Betyget blir 3,5 av 5.


Soldaten Sam lämnar frun Grace och deras barn för ett uppdrag i Afghanistan. Under tiden flyttar hans strulige lillebror Tommy, som just kommit ut från fängelset, in hos familjen. Snart befaras Sam ha omkommit i strid och i hans frånvaro uppstår en oväntad romans mellan Tommy och Grace. Men en dag kommer Sam hem...


Av Daniel - 4 juli 2010 15:00

Kom på att ja inte laggt upp någon bild sen ja rakade av håret igen.

Blev inte riktigt så kort som ja tänkt men de får kanske bli en till rakning senare i sommar. Är grymt skönt att vara utan hår. Skillnaden på längden är hårfin (haha där fick ja till de) om man ska se ut som ett skinhead eller en mjukis. Ja brukar ju se arg ut (säger andra) så de är väl bra om håret gör mig lite mjukare   

Tack till alla som röstat i min omröstning. Måste ändå erkänna att ja hade rakat av håret även om majoriteten inte tyckt att de passat mig   


     

  

Av Daniel - 4 juli 2010 13:30

Har just kört Erika till jobbet.

Galet mycket folk överallt i Borlänge. De märks helt klart att de är slutet på Peace and love. Utanför Kupolen låg de folk lite överallt. Några solade, andra åt mat medans andra låg och sov.


Hittar man ingen annan bra plats att äta frukost på kan man ju alltid ta en parkeringsplats. Undra om dom hade handikapptillstånd :)

 Är lite småvarmt idag också även om de är ganska mulet. Runt 30 i skuggan och samma inne. Ja tycker de är ganska skönt men mina övriga familjemedlemmar håller inte alltid med. Vore de inte för myggen vore de väldigt skönt att kunna sitta ute på kvällarna i stället för svettas inne.


Runt sköna 30 grader i skuggen och inne

 

 

Var ut i växthuset för att kolla in våra jordgubbar igår och när man inte såg plantorna på grund av all ogräs kändes de som ja var tvungen att rensa lite. Var inte helt ensam utan såg att getingarna hittat in och höll på att bygga bo. Så de var bara att damma av den gamla getingfällan och hänga upp.

Ikväll ska vi se hur många som simmar i drickat   


  

Delad petflaska med flaskhalsen neråt i flaskan, strax ovanför vätskan.

Saft, socker och äppelcidervinäger gör att getingarna hittar dit. Även något gult hjälper till att få dom att hitta.

Väl i flaskan hittar dom inte ut igen och dom får simma sig trötta i den goda drickan.

(Klicka på bilderna för att se dom större)

Av Daniel - 3 juli 2010 13:45

Så har media nu fått upp ögonen och många i Södertälje sitter nog nu och undrar om de verkligen kan vara sant, "Södertälje är väl inte värre än någon annan stad."

"Polisen varnar: Vi måste göra något nu".

Ja skrev om detta igår och för mig är det ingen nyhet. Många i Södertälje har valt att blunda, och kanske främst politikerna.

Polisen har länge vetat vad som händer man kan inget göra.

Nu säger dom att de snart kan vara försent.

Hallå! Wake up and smell the coffee. Det är redan försent!

Man pekar ut 3 personer som ledare för de olika organisationerna, X-team och Södertäljenätverket men ta en funderare. Hur många fler runt dessa tre tror ni att de finns, och vilka ligger bakom dessa grupper!? Bandidos nämns men vilka styrde innan dom kom in i bilden?

Ingen av dessa tre "ledare" gör något själva och tro mig, de är fler som styr. Det finns personer som styrt södertälje strategiskt sedan 80-talet. Dessa är inte i 30års åldern utan idag snarare runt 60-70. "Företagare" i stan som varit med och starta allt detta. Människosmuggling, droghandel mm är bara några saker de sysslat med i alla år och hela tiden är det andra som arbetat under dom. Själva går dom sina promenader, sitter på ett café eller står och småjobbar lite i sin butik.

Den nya generationen är nu här för att ta över, de är den enda skillnaden.

"Om vi inte gör något nu kan slaget om Södertälje vara förlorat. Då tar gängen över", säger en polis i Aftonbladet.

Ja skulle nog tro att de tyvärr redan är försent. Slaget om Södertälje gick förlorat redan för många år sedan.

Men visst. Man kan göra någon manifestation för att visa att man fortfarande gillar sin stad, stoppa huvudet i sanden bara och tro att dessa saker skulle göra en förändring...

Blir intressant att följa detta, på avstånd.


  

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards