Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 16 april 2011

Himlen är oskyldigt blå

Av Daniel - 16 april 2011 22:49

Såg just filmen Himlen är oskyldigt blå. Ett svenskt drama som utspelar sig i mitten på 70-talet. De handlar om en ung kille som får sommarjobb i skärgården, ett jobb tillsammans med dom som senare kom att bli svensk kriminalhistoria.

Filmen är verklighetsbaserad vilket gör den mer intressant. Den är välspelad och mycket visar verkligen de typiska med 70-talet. Dock kan man hitta detaljer som känns lite tveksamma här och var men kanske inget någon annan än jag tänker på.

Flera kända skådespelare är med i filmen, bla Bill Skarsgård, Björn Kjellman och Peter Dalle. För mig blir Skarsgårs till en början svår att ta i filmen efter att ha sett honom göra I rymden finns inga känslor, där han spelar en kille med Aspeger syndrom. Efter den filmen är han liksom lite Asperger hela han.

Största överraskningen bland skådespelarna var nog Peter Dalle som allt som oftast brukar spelar någon komisk filur men som i den här filmen gör sin roll väldigt bra.

Filmen är klart sevärd men efter att ha hört några stora hyllningar innan den kom upp på bio blir ja nog ändå lite besviken.

Sen funderar ja på en sexscen som är i början av filmen. Den visade ovanligt mycket för att vara en "vanlig" svensk film, hmm... inte för att de gör mig nåt men man funderar ju på vad dom ville med de.

Betyg: 3 av 5
Det är sommar och året är 1975. Martin går andra ring och flyr betongen i stan för ett sommarjobb på Sandhamns exklusiva seglarrestaurang i skärgården. En helt ny värld öppnar sig för Martin. Han blir omhändertagen av restaurangchefen Gösta, en playboy i centrum av den svenska societeten och möter samtidigt den stora kärleken. Men bakom den glamorösa fasaden i skärgårdsidyllen döljer sig en helt annan verklighet. Innan Martin riktigt förstår vad som hänt befinner han sig mitt i den största skandalen i svensk kriminalhistoria. "Himlen är oskyldigt blå" är baserat på den sanna berättelsen om det största narkotikatillslaget i svensk kriminalhistoria när den så kallade Sanhamsligan sprängdes 1975.
 
 
Lisa

Lisa

17 april 2011 12:22

Björn Kjellman alltså. Då kanske man skulle ge den :-)

http://Lisawikstrom.blogg.se

Daniel

17 april 2011 23:24

Han har en biroll...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards