Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 15 maj 2016

Fel låt vann!

Av Daniel - 15 maj 2016 10:49

Igår kväll var det Eurovision song contest igen. Jag är inget superfan av det här egentligen, speciellt inte dom svenska uttagningarna (som är allt för många) men finalen är alltid något jag brukar se.

Brukar ha ganska bra koll på vilka bidrag som kommer att gå osv och till viss del även i år.

Tyvärr var det fel låt som vann!

Inte bara att jag inte gillade vinnande bidraget utan även för att jag tycker att det bröt mot reglerna.

Det är förbjudet att ha politisk budskap i låtarna och Ukrainas vinnarlåt är ju helt klart politisk och borde inte fått vinna.

Tjejen sjunger bra och gör det hela tekniskt bra så inget sagt om det men låtern är mot reglerna.

(undrar även var Putin tycker om vinnarlåten)


Jag hade tippat Australien som vinnare och tycker att den låten var klart bäst.

Tjejen har grym röst och en skön låt.

Ryssland var även dom favoriter och det var igen skräll att dom kom bra till. Med många kompisländer och ett påkostat framträdande kommer man långt även när låten inte är bäst.


Sveriges låt tycker jag var ganska trist och framträdandet väldigt tråkigt. Det var inte förvånaden alls att lille Frans blev Sveriges bidrag men väl i finalen kändes det som att man hade sparat in på allt. Men så ville man inte vinna heller (av rent ekonomiska skäl) så vi får väl vara nöjda med Sveriges placering, inte bäst men helt ok, med mer poäng än de förtjänade tycker jag.

Skrällen vad ju att Norge inte gav Sverige några poäng alls... men Christer Björkman hade kanske sagt till att dom inte ville ha några poäng för att slippa vinna :)

Å apropå Norge. Hur kunde dom missa finalen!? Tycker att deras låt var riktigt bra. Tjejen sjunger bra, hon var snygg (det är viktigt haha) och nummret var även det snyggt. Modigt också att göra något nytt genom att ändra takt i låten mellan verser och refräng, låter lite som två olika låtar men kanske var det just de som blev deras misslyckande. Jag hade gärna sett låten som topp 5.

Polen var också en låt jag gillade även om killens engenlska var lite sådär.
Efter jurrygruppernas poäng låg dom näst sist(?) men var tittarnas 4e bästa låt (om jag mins rätt).

Spanien och Belgien var också helt ok även om det inte var några klara vinnare för mig.


Programledarna var bra (även om jag vanligtvis inte gillar Petra Mede) och det är väl inte helt vanligt att programledarna gör egna musikuppträdanden (eller?) vilket jag tycker att dom gjorde väldigt bra.

I det stora hela var det en bra final och jag tycker nog att nivån blivit betydlig bättre än för bara några år sen då det fanns riktiga kalkonlåtar med. Nu kunde verkligen alla sjunga och framföra bra låtar.

Har för mig att finalen senaste åren har 3e största tittarsiffrorna över hela världen med bara Superbowl och sommar OS som har fler, de är lite coolt att lilla Sverige faktiskt gör hela den produktionen ganska bra.


Nåt som stör mig lite bara är att Justin Timberlake skulle uppträda.

Jag förstår att det är en stor grej med en så stor artist, men jag är säker på att han aldrig varit där om det inte hade varit för att programmet sändes i USA.

Lite komisk att dom körde ett potpuri av massor av svenska superhits och direkt efter lät han uppträda. Hade man inte kunnat haft en svensk internationell stjärna istället, eller hade man frågat alla och fått nej :)


Hur som helst. Fel låt vann och Australien borde ha vunnit. (punkt)Australien, som borde varit den självklara vinnaren.


Norges bidrag som borde varit med i final och topp 5.

 

 

#ESC2016 #escSE #eurovision #eurovision2016 #australien #australia #norge #polen #sverige #melfest

 
 
Sofia

Sofia

15 maj 2016 16:44

Ja gud, jag var så arg. Australien var klart bäst!! Ja hade satt pengar på henne för var bomsäker hon skulle ta det! :(

http://bian.bloggplatsen.se

Daniel

15 maj 2016 22:23

Ja hon skulle vunnit helt klart. Tror det blir ett land att räkna med även i tävlingen även i fortsättingen.

 
Cija

Cija

15 maj 2016 17:43

Jag höll också på Aussie.<3
Låten som vann är både tråkig och gnällig!:O

http://cija.bloggplatsen.se

Daniel

15 maj 2016 22:22

Ja de fanns många låtar som var bättre än Ukrainas, men dom vann väl på sitt politiska budskap som dom själva sa inte fanns :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards