Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under september 2014

Av Daniel - 19 september 2014 21:30

SSK går in i den här matchen med målet att gå upp i serieledning efter vinst i kvällens match.

Man tar kommandot direkt efter nedsläpp och efter 2 min har man 1-0 genom Engström. Efter knappt 6 minuter kommer också 2-0 av Lidström i Powerplay.

SSK dominerar totalt, men får inte in puckarna.

Man hade kunna haft både 3 och 4-0 efter halva matchen vilket ingen hade ifrågasatt. Det är bara ett lag på isen som gör Vita hästens målvakt riktigt svettig.

I andra perioden, när SSK trycker på som hårdast kommer istället reduseringen till 2-1.

Som SSKare blir man då så klart nervös. Det som sett så självklart ut kan ju lätt vända.

Efter två perioder är skotten 26-6 till SSK vilket säger en hel del om hur matchen sett ut.

I tredje perioden är det jämnare för första gången i matchen och 2-2 kommer också, dock efter en mycket tveksam utvisning på Gulasi för armbågstackling. Det är en tackling som domarna först släpper helt men blåser av efter att spelaren ligger krav.

Fortsättningen av perioden är fram och tillbaka där båda lagen vill vinna men det blir inge fler mål i full tid.

I Sudden är det SSK som för spelet och med 1.30 kvar får man också powerplay och en mycket bra chans att avgöra matchen. Tyvärr blir det bara några halvchanser och på slutet slarvar man rejält istället för att gå till anfall och matchen får istället avslutas med straffar.

SSK sätter 2 av sina straffar medans Hästen bara sätter 1.

SSK vinner sin fjärde raka match.

SSK vinner mycket välförtjänt men det känns surt att bli snuvad på en en poäng då Hästen var helt utspelad större delen av matchen.

Positivt är så klart SSKs spel. Det såg väldigt bra ut under långa stunder, och även några powerplay var riktigt bra. De som var lite mindre bra är så klart att man inte gör mål på alla sina chanser.

Skotten totalt i matchen 40-19.

Efter matchen säger domaren till Viasat att utvisningen som hjälper Hästen att göra 2-2 var väldigt tveksam och att han egentligen inte höll med linjedomarna som ville ta den...!?

Kul är också kommentaren från Hästens tränare där han säger rakt ut att "SSK är det klart bästa lag vi mött". Inte ofta man hör ett sånt erkännande.

En personlig tanke är också hur jobbigt Håkan Södergren får som kommentarar matchen då han har Hästen som solklar favorit och pratar konstant om dom i nästan 2 perioder. Till slut känns det som han tvingas att säga positiva saker om SSK och efter matchen måste även han erkänna att SSK var det klart bättre laget. Sällan får man höra så mycket svammel som när herr Södergren kommenterar.

Man saknar Leif Strömberg vid mikrofonen redan sekunden efter att matchen dragit igång!

Istället för serieledning ligger man nu tvåa, vilket även det är helt ok. Först ligger nykomlingarna Vita hästen vilket förmodligen förvånar dom flesta.
Skadeglädje har man ju också så klart övar att AIK ligger sist, Västerås 12a och Malmö 9a.
Men det har bara gått 4 matcher och det är väldigt mycket kvar att spela, så vi får se hur länge glädjen varar...

#ssk #hockeyallsvenskan #vitahästen #hästen #norrköping #södertälje #viaplay

#tabell #aik #västerås #malmö #södergren #strömberg #viasat #allsvenskan

Av Daniel - 19 september 2014 14:30

Det är nog inte helt enkelt att bli gammal och ändå försöka hänga med i utvecklingen.

Tex som den gamle mannen som tror att Facebook är Google. Hahaha, så kul.

Kan ju säga att han har kommit betydligt längre än tex min pappa i alla fall som fortfarande kämpar med att öppna sin smart-phone från knapplåset... för att inte snacka om hur svårt det kan vara att läsa sms, eller ännu svårare att skiva dom. Vet inte om jag har tålamod för att försöka få han att förstå internet också :)

#gamla #och #internet #oldpeople #and #facebook #google #smartphone #sms

Av Daniel - 19 september 2014 11:44

Gårdagen gick fort. Lämnade ju lite tv-spel och sen åt vi thaimat. Blev väldigt mätt så när ja sen skulle iväg och träna satte jag mig själv som målvakt då ja förmodligen hade spytt om ja behövt ta i för mycket :)

Pratade med min kompis Henke i telefonen på väg hem ifrån träningen. Var länge sen vi snackade så det var trevligt.

Avslutade dagen med pommes och panerad torsk (fish & chips, typ) och tv.

Idag vet ja inte riktigt vad ja ska hitta på. Vill bli av med mitt tv-spel men det går lite trögt på mina Facebookannonser. Kanske ska lägga ut det på Blocket också...?

Ska väl laga mat (pasta och baconsås) och sen ut och borsta hunden.

Nattis fick en välbehövd dusch igår medans jag var och tränade. Hon har varit smutsig länge men nu luktar hon gott igen. Jobbigt bara hur sjukt mycket hår som ska av nu efteråt. Är som svart skockervadd på golvet. Tur att vi har bröderna Neato :)

Ikväll är det hockey igen. SSK möter Vita hästen och jag ska sitta klistrad vid Viaplay med en måste dillskruvar :)

#tvspel #ps3 #innebandy #hund #dusch #blocket #annons #pasta #baconsås #dillskruvar #estrella #ssk #vitahästen

Av Daniel - 18 september 2014 16:57

Idag har jag fixat och grejet med mina tv-spel. Ska sälja dom och har därför plockat fram allt och gått igenom, testat så allt funkar, rengjort osv. det tar lite tid allting.

Var även iväg och sålde några spel och Rockband-paket (trummor gitarrer, mic osv) för 1000kr.

Är en helt del ja köpt på mig genom åren, men det är svårt att sätta pris på grejerna när man ska sälja.

Har satt 2000kr på alla dom grejer jag har kvar. Då har ja egentligen bara satt 50kr/st på spelen vilket är välgit billigt dom dom kostar runt 600kr/st nya. Många spel är äldre men 3-4 st är säkert värda 3-400kr/st löst begagnade fortfarande och det senaste är bara ett par månader gammalt.

Har satt ut 2 annonser på Facebook men bara fått skammbud. Får se om det bli sålt eller inte.

Är många som säljer på Blocket också, men dyrare än mig för samma grejer och antal spel.

Har du något tv-spel? Gillar du att spela?

#ps3 #tvspel #sälja #playstation #move #buzz #gta5 #gt5 #sims3 #fear2 #battlefield

#fifa #nhl #assassinscreed #ufc #fight #sony #begagnat #spel #blocket #facebook

Av Daniel - 17 september 2014 16:15

Det här känns ju som att det kan bli en intressant och roligt grej, men ack så trist det var.

Var mer prat om relationer än sex och när personen (Linn) skriver så långsamt var det inte många frågor som blev besvarade på 30 minuter. Här är ändå några som kanske kan vara intressanta för vissa.

Vid pratbubblan är frågan och svaret är ovanför.

Kortfattat kan ja väl själv kommentera frågorna så här:

Killen som söker äldre kvinnor bör kanske söka jobba på ett äldreboende (nej, skoja bara), eller för lite yngre Milfar kan han ju testa att snacka med sina polare om dom har några mammor som känner sig ensamma. Räkna dock med att få en och annan smäll av dina kompisar, men det kan det kanske vara värt :)

Tjejen som vill ha trekant kommer att få en väldigt glad kille när hon berättar. Han kommer förmodligen inte visa det utåt men inombords tjoar han av lycka över att få chans att leva ut en fantasi dom flesta killar har. Undvik bara att ta med en snyggare tjej än du själv så att han inte blir kär och hellre lever vidare med henne istället, men det är väl en risk man kanske får ta :)

För paret som önskar att få barn kan det kanske vara intressant att veta att var 5e svensk har fertilitetsproblem av något slag. Testa att sitt på stan ett tag och räkna folk som går förbi. 1, 2, 3, 4, en med problem osv så känns det kanske inte så ensamt. Hjälp finns att få för de flesta genom Landstinget men köerna i Sverige kan i vissa fall vara upp till 2 år, lite beroende på vilken hjälp man kan behöva. I tex Danmark är det ingen kö om man kan tänka sig att betala för sina behandlingar.

Kanske skulle skapa en egen frågespalt. Ja har ju svar på all :)

(rimmade ju till och med haha)

#sex #chat #aftonbladet #linn #sexolog #chatta #fertilitetsproblem #behandlingar

#danmark #barn #önskan #problem #trekant #glad #kille #milf #äldre #kvinnor

Av Daniel - 17 september 2014 13:15

Idag är det den stora räntedagen då jag sitter och räknar på våra bolån och kollar räntor.

Tycker sånt här är ganska intressant. Är roligt att se hur utgifterna ändras efter hur lånen och räntorna blir.

Villkoren för våra bolån går ut i dagarna och då gäller det att fundera ut hur vi ska göra med dom framöver. Ska man binda räntan eller ha rörligt. Hur länge ska man binda den och till vilken ränta i så fall. Och framför allt, hur nöjd är man med sin bank och kan dom ge en så bra ränta så det är värt att vara kvar som kund eller kan någon annan vara bättre.

Mycket att fundera över medans man räknar hit och dit.

Vi har haft hela 4% på ett lån som varit bundet några år och direkt bindningen upphör sjunker det till 2.44% vilket är en stor skillnad direk och månadskonstnaden sjunker med 7-800 kr.

Ner närmare 2% är mittmål på båda lånen. Om det går återstår att se.

Vi är kanske inte bankens bästa kund som har både lån, stort sparande, placeringar osv hos dom men vi är fortfarande en kund och det finns det många banker som vill ha om en annan inte kan leverera så man är nöjd.

Och inte för att prata mer politik. Men redan samma kväll som valet var avgjort svajade den svenska ekonomin till och nu är bankerna osäkra på hur det kommer att se utframöver, vilket påverkar räntorna, förmågan att låna och då så klart alla kunder.

Men det ska bli intressant och se vart vi hamnar till slut.

#bolån #räntor #räkna #planera #binda #rörligt #långsiktigt #kortsiktigt #hus #ekonomi #banker #ränta

#politik #swedbank #handelsbanken #nordea #sparbanken #diagram #uträkningar #framtid #pengar

Av Daniel - 16 september 2014 21:46

Mailat Estrella för länge sen och frågat vart skruvarna med dill tog vägen. I våras var ja på dom igen, och nu har dom besvarat min önskan! :)

I morgon ska vi storhandla och du blir det solklart ett par påsar direkt!

#estrella #dill #skruvar #gott #favorit #tack

Av Daniel - 16 september 2014 20:29

Första perioden är i stort sätt Malmös och 1-0 kommer också redan i 3e minuten, lite oturligt för SSK då det blir ett självmål.
Första intrycket efter några minuter är att det kan rinna iväg rejält om man inte tar sig in i matchen snabbt.
Bra målvaktsspel håller SSK kvar och i sista 5 minuterna börjar SSK växa in i matchen.
Med 30 sekunder kvar av perioden kommer också 1-1 av Victor Ahlström.

Andra perioden börjar med att SSK ligger på högt upp i banan gång på gång när Malmö ska starta anfall men efter några minuter är det Malmö som för spelet.
Malmö har bra fart och SSK får mest spela försvarsspel vilket man gör bra, speciellt i boxplay. Men 19.33 kommer 2-1 efter en utvisning för hög klubba och powerplay för Malmö.
Surt att inte klara av 1-1 till paus.

Tredje börjar bra av SSK men Malmö kommer tillbaka efter att ha dödat ett powerplay och sen är det åter igen Malmö som är det tyngre laget.
3-1 kommer i den 7e minuten men bara ett par minuter senare gör SSK 3-2 genom att valla in pucken bakifrån mål som tar på en arm och in.
Målet ger SSK energi och nu är man med ordentligt, och sista minuterna är dom bästa i hela matchen. 15.05 får man också 3-3 i powerplay av Engström.
Perioden avslutas jämnt men SSK bränner även ett friläge.

I sudden hinner man bara in 1.30 tills Sixsmith väldigt snyggt avgör matchen för SSK.
Väldigt starkt att åter igen kämpa sig tillbaka och vinna matchen, som man även gjorde borta mot AIK, här dock stundtals väldigt pressade av ett bra Malmö.
Stor moral och styrka av SSK, och man är fortfarande obesegrade.

SSK-spelare som stack ut i matchen är Sandberg i målet, han håller SSK kvar i matchen långa stunder. Tycker även Press är stabil och Robban Carlsson jobbar väldigt hårt, speciellt i boxplay. Gulasi och Sixsmith också bra.
Sixsmiths avgörande är väldigt snyggt, där han gör flera dragningar på backarna och målvakten innan han lägger in pucken i öppet mål från halvsnäv vinkel.

Skotten i matchen blir totalt 42-18 vilket visar hur mycket försvar man fick spela.

Skön seger!

#ssk #malmö #vinst #allsvenskan #hockeyallsvenskan #hockey #ishockey #moral #styrka #seger