Fuck the past - Kiss the future

Senaste inläggen

Av Daniel - 1 januari 2015 15:45

Gott nytt år och god fortsättning på den nya året!

Hoppas ni alla haft ett bra 2014 och att nyårsfirandet mot 2015 blev bra.

Själv ser jag 2014 som ett helt ok år men som hade förutsättningar att bli ännu bättre.

Jag hoppas att 2015 blir det stora år jag väntat på och att året blir lite mer speciellt.

Har försökt tänka tillbaka på året som gått för att sammanfatta det hela men det är väldigt svårt att minnas allt. Nyheter är nästan enklare att minnas än sina egna händelser.

Här är några speciella nyhetshändelser jag mins lite extra.


Året börjar med nyheter ifrån USA där en iskyla slagit till. Man har mätt -50 grader och i Washington är det den värsta kylan på 140 år.

I februari visar Samsung upp Galaxy S5 för första gången och jag bestämmer att det ska bli min nya mobiltelefon (vilket det inte blir då jag nu väntar på Galaxy S6 istället).

Mars månad börjar med att Potin startar "bråk" med Ukraina och bara några dagar syns han vid både Paralympics och OS som utspelas i Sotji. Under månaden släpps även Sture Bergwall (Tomas Quick) från Rättspsykiatriska sjukhuset i Säter där han varit inlåst i 23 år för mord han inte begått.

Oroligheterna i Ukraina trappas upp under april samtidigt som flera skogsbränder förekommer i Västergötland uppkommna av gnistor från tåg.

I april avgörs Eurovision Song Contest i Köpenhamn och vinnaren blir en skäggig "dam".

I maj friges massmördaren Mattias Flink efter 20 år i fängelse. Fotbolls-VM i Brazilien startar och i slutet av månaden uppmärksammas 100års minnet av Skotten i Sarajevo som utlöste 1a världskriget.

Juli blir en varm och skön månad med mycket sol under värmebölja och Tysklad vinner fotbolls-VM samtidigt som Norge förbjuder tiggeri. Den stora skogsbranden startar i Sala som blir den största i Sverige under modern tid.

Under augusti bedrivs mängder med torgmöten inför stundande val och under ett tal av Svenskarnas parti urartar motdemonstrationer ledda av tusentals vänsteranhängare.

Den stora händelse i september blir riksdagsvalet. Det blir en stor rödgrön cirkus som sen pågår fram till december.

I oktober döms norske skidåkaren Petter Northug till 50 dagars fängelse för bla rattfylleri och i Sverige drar ubåtsjakt igång i Stockholms skärgård. Under månaden erkänner Sveriges nya stadsminister Stefan Löfven Palestina som självständig stat, som första land i EU vilket så klart inte är så populärt av alla.

I november kommer utredningen av försvarets ubåtsjakt vilket bekräftar att svenskt vatten verkligen kränkts. Ryssland tros ligga bakom men uttalas inte rakt ut då bevis saknas.

I december fortsätter Stefan Löfven sin politiksa parodi genom att budgeten röstas ner och stadsministern berättar att han kommer att utlysa nyval, som senare inte träder i kraft efter förhandlingar i "Decemberöverenskommelsen" med Alliansen.


Annat som ja kommer att minnas ett tag från året är Ebolalarmet där oron om spridning var stor över hela världen.

Robin Williams dör under året vilket också känns väldigt tråkigt.

Personligen blir den stora skogsbranden något som länge kommer att finnas kvar i minnet, speciellt då det regnade ner brända barr och bark här hemma hos oss i Säter samtidigt som röken låg tät i flera dagar.

Sökandet efter den försvunna pojken, 2 årige Valde i Vikmanshyttan blev också en stark händelse, där vi letade med fyrhjulingen i den kalla skogen hela natten.

Nattis blev också sjuk i slutet av året vilket var väldigt jobbigt. Efter operation mår hon nu bra, även om oron över hennes hälsa fortfarande finns kvar. Detta är också de som så klart varit jobbigast under hela året. Att nästan förlora en familjemedlem är väldigt jobbigt.


Under året gjorde ja också några extra bra köp.

Först ut blev robotdammsugaren Neato. Senare blev det en begagnad gasolgrill som användes flitigt under sommaren. En uppblåsbar pool med en film om hur den skulle blåsas upp blev rolig och Nattis uppskattade badandet lite extra i sommarvärmen.

Till hösten köpte jag ett nytt tv-spel (PS4) vilket var ett riktigt bra köp och något som används nästan dagligen. Och till jul blev det en egen julklapp i form av nya kockknivar från Global, riktigt vassa och fina och förgyller den dagliga matlagningen.


Ja det här var mitt 2014 sammanfattat på nya årets första dag.

Tyvärr blev det en tillbakablick utan bilder då datorns batter nu nästan är slut men det går ju bra att klicka tillbaka i bloggen och läsa och titta på det som varit :)
#2014 #nyheter #eurovision #skäggig #dam #omval #smp #cirkus #alliansen #val2014 #paralympics #os #vm #fotboll #ukraina

#ebola #quick #galaxy #neato #ps4 #global #nattis #demonstrationer #vänster #skogsbrand #ubåtsjakt #tiggeri #nyval #iskyla

#sverigedemokraterna #djursjukhus #operation #pool #värme #sommar #höst #vinter #vår #northug #flink #världskrig #brazilien

Av Daniel - 29 december 2014 11:41

Usch va kallt de är just nu.
-18 ute och 17 inne när man vaknar. Eldar för fullt för att få det skönare inne.
Har knappt varit ute på flera dagar. Blir som en fryst fiskpinne bara av tanken att gå ut. Men de ska bli mildare, kanske till och med plusgrader efter nyår men januari och februari spås bli riktigt kalla igen. Brrrr.
Tänk när man kan ligga i solstolen, äta vattenmelon och bli brun.
Ni som klagar på att de är för varmt på sommaren kan ju försöka minnas hur skönt de är ute nu :)

Av Daniel - 24 december 2014 11:04

God jul mina mina vänner, hoppas ni alla får en trevlig jul!

Av Daniel - 19 december 2014 15:55

Det är full fart här idag.

Sov bara 4 timmar i natt. Vaknade vid 6 och kände mig pigg så låg och surfade tills Erika gick upp och åkte till jobbet vid halv 8.

Började dagen med att sätta upp krokar i köket. Några för att hänga upp skydd till stekpanna, skärbräda och grytlapp och två vid kökskranen för att kunna hänga upp diskborste och slaskskrapa. Tror de blev ganska bra.

Sen blev det att väcka Nattis för att rasta henne och ge mat, och sen har dagen rullat på ganska snabbt.


Inte många dagar kvar till jul nu. Nästan alla julklappar är köpta och pengarna rullar väldigt fort just nu.

Nattis operation kommer att landa på ca 10.000kr när allt är betalt och försäkringsbolaget stått för sin del, nästan 1000kr gick på Erikas tand och så bilskatt också den här månaden (så klart) på 2300kr (varför får man inte betala bilskatt månadsvis som allt annat!?).

Funderar starkt på att ta plats bredvid någon bulgariskt tiggare i mellandagarna för att försöka få ihop så vi överlever...


Idag har jag haft en telefondag.

Först ringde ja försäkringsbolaget (Agria) för att få förklarat hur dom tänkt med deras ersättning. Gick jättebra tills telefonen plötsligt dog mitt i samtalet. Finns ju inte en chans att dom ringer upp och ja orkade inte sitta i telefonkö igen för att få dra hela historian med en ny person så ja gav upp.

Ringde sen till djursjukhuset.

Bokade tid för återbesök (den 23e) och försökte få dom att förklara hur allt är räknat, men ja blev inte så mycket klokare. Tycker att vi ska betala 1000kr för mycket men hon sa att försökringsbolaget räknats fel och att vi egentligen skulle betala 200kr extra.

Tycker inte att de borde vara så svårt att haja. Vi ska betala 2500kr i självrisk, minus 900kr för en rabatt och sen 25% av hela beloppet. Men hur ja än räknar så får ja de inte att stämma... men ska ju dit nästa vecka så får ta de med dom då.

Sen blev det samtal till Canaldigital.

Vår dekoder i sovrummet pajade för ett tag sen (en gammal klump) så ja köpte en likadan för typ inga pengar alls begagnat på nätet. De konstiga var bara att det inte längre gick att se SVT1 och SVT2 efter en kanalsökning. Mailade dom och fick svar att dom skulle ringa upp. Några dagar senare fick jag ett mail att dom försökt få tag på mig 3 gånger (vilket inte kan stämma) och att ja nu skulle ringa dom istället. Satt i telefon med dom i 2 timmar och fick koppla in och koppla ur och testa en massa innan det till slut fungerade. Första personen ja pratade med skrev i sin tur med en kollega och försökte komma på lösningen men till slut gav dom upp och konstaterade att dekodern var trasig. Märkligt tyckte jag efter som alla andra kanaler gick att få in, men förstod att dom var slut på ideér. Ringde sen igen efter en liten stund och fick prata med en annan och han löste de hela efter ca 1 timme med en massa inställningar.

Sen blev det att ringa banken.

Har ju skrivit tidigare att vi ska förhandla räntorna på våra bolån, och de går inte så värst bra. Har försökt sen i september men får inte tag i vår kvinna på banken. Sjukt frustrerande!

Hon ska ringa upp men ringer aldrig, och vi förlorar pengar undertiden.

Skulle få prata med någon annan idag men när ja väl blev kopplad till honom så blev han också upptagen. Känns ju lite konstigt.

Idag var sista dagen vår bankkvinna jobbade också innan nyår och 3-månadsräntan går ut den 28e och sen rullar de på 3 nya månader. Blir galen!

Avslutade mina kreativa timmar med att betala månadens räkningar. 9000kr, och sen 12000kr på huset. Blääää. (shit, betalar nästan 35.000kr totalt den här månaden för alla utgifter, och då är inte julklappar, mat osv inräknat. hur har vi råd med de!? Hmm...där rycker alla sparpengar och lite till.)

Har ja sagt att ja behöver ett jobb?!

Usch de här blev jobbigt att tänka på. Tror ja behöver lite mer handsprit :)


Erika är dunderförkyld.

Ingen höjdare. Ja missbrukar handsprit för att försöka hålla mig frisk samtidigt som hon får sova i gästrummet :) Vill verkligen inte bli sjuk, speciellt inte till jul.

Nattis verkar må bra i alla fall. Lite för full av energi bara vilket inte är så bra nu när hon ska ta det lugnt. Hon äter som vanligt igen och henner operationssår ser bra ut. Idag är sista dagen med smärtstillande så vi får hoppas att hon inte får ont sen.

Igår gjorde ja lite julmat. Skinka, köttbullar, prinskort och rödbetssallad. Nattis var sugen på att få provsmaka skinkan hela dagen :) Under kvällen fick hon lite skinka, köttbullar och korv och hon klagade inte direkt :)


Nu är det dags att lämna köksbordet och ta sig en dusch. Ha en bra kväll!
#krokar #kök #pengar #agria #försäkring #räkningar #canaldigital #svt #swebank #boränta #skinka #köttbullar

#prinskorv #rödbetssallad #julklappar #djursjukhus #återbesök #hund #dusch #pank #jul #förkylning #handsprit

Av Daniel - 16 december 2014 14:08

Och när vi ändå bränner pengar så gick en tand sönder för Erika, så nu sitter vi hos tandläkaren.
Vi får se om de blir några julklappar i år eller om alla pengar får gå på vård...

Så skönt ändå att de inte är jag som ligger i tandläkarstolen den här gången :)

God jul önskar tomten

Av Daniel - 16 december 2014 11:50

Nu rullar allt på bra igen vilket vi inte vågade tro för någr dagar sen.
Vi åkte med Nattis till djursjukhuset i Falun i torsdags. Dom gick igenom henne, tog blodprover, ultraljud och röntgen.
De såg en stor tumör på mjälten, hon hade hög sänka, fick feber och var slö.
Hon fick vara kvar för att opereras på fredagen.
De fanns chans att levern tagit skada och vi visste inte om tumören spridit sig, även om det inte gick att hitta något mer på röntgen. Mjälten innehåller väldigt mycket blod (kroppens blodreserv) vilket var en stor risk med operationen.
Vi trodde inte att vi skulle få hem vår älskade vän igen då allt såg väldigt mörkt ut.
Mjälten och tumören togs bort. Tumören var på hela 3 kg!
Operation gick bra och man kunde inte hitta nåt mer i magen och levern såg bra ut.
Sänkan var fortsatt hög och hon var fortsatt trög med att äta under lördagen så hon fick vara kvar ett extra dygn.
I söndags såg allt bra ut och hon charmade hela personalen på sjukhuset med att vara gosig och mysig vilket låter som vår riktiga Nattis.
Nu är det vila som gäller i ett par veckor. Men att hålla henne lugn är inte det enklaste då hon har massor med energi och är glad och sprallig. Sen igår äter hon riktigt bra igen. Hon ska ha tratt så hon inte rör sitt operationsärr men den behöver vi bara ha på under nätterna och om vi åker hemifrån, hon bryr sig inte om sitt ärr de minsta. Hon får värktabletter 2 gånger per dag men de ska hon bara äta någon dag till.
Vi fick hem en helt ny hund! :)

Oron är dock inte helt över ännu.
Tumören är skickad på analys så vi får veta vad det är för sort. Är den godartad är faran över, om inte kan den ha spridigt sig (även om inget synts) eller komma tillbaka. Besked får vi troligtvis vid återbesök om ca 10-14 dagar. Då ska även sänkan kollas igen.

Vi tar en dag i taget just nu, men vi är jätteglada över att hon mår så bra nu.

Personalen på sjukhuset kändes väldigt kunniga och bra samt tog sig tid för att besvara frågor osv trots väldigt mycket att göra och lite kul är de att se hur dom fäste sig vid Nattis på bara ett par dagar.


Och en sak till.

Tänk va bra med djurförsäkring.

Det hala gick på ca 25000kr (har inte fått slutsumman ännu) och vi får betala självrisk och 25%.

Mardröm att behöva ta bort hunden för att man inte skulle ha råd med behandlingen. 


Rakad mage och operationsärr. Ser förvånadsvärt fint ut.

 

 

 

#nattis #hund #tumör #mjälte #lever #hög #sänka #feber #trött #falun #djursjukhus #ultraljus #röntgen #blodprov #operation #agria

Av Daniel - 9 december 2014 16:48

Idag är en väldigt jobbig dag.
Vi har varit till veterinären med Nattis.
Sen ca 1 vecka har hon blivit dålig på att äta sin man och blivit lite deppig och trött. Tyckte dessutom att ja kände en knöl i hennes mage för någon dag sen.
Till en början gick allt bra hos veterinären, hon kände inget konstigt osv men då ja var ganska säker på vad jag känt tidigare beslutades det om röntgen. När Nattis sen ligger på röntgenbordet känner även veterinären en knöl och så visade även röntgen.
Troligtvis har hon en större tumör på mjälten.
Vi ska till ett större sjukhus på torsdag för mer prover och för att se så de inte finns något mer. Är det inte värre blir det operation på fredag för att ta bort knölen och mjälten och då bör det gå bra, men innan torsdagens prover är allt osäkert.

Av Daniel - 8 december 2014 10:53

TJOOHOOO!

Är glad då ja just fått tag på biljetter till U2 som kommer till Globen 16-17 september.

Fick filjetter till den 16e.

Satt och ringde med 2 telefoner samtidigt och det blev totalt 322 samtal på 1,5 timme innan ja till slut kom fram.

1000kr/st fick ja betala, men de är de klart värt!

Hade tänkt köpa flera då dom går att sälja vidare men hade inte tillräckligt med pengar på kontot. Men ja är nöjd så länge jag fått en egen biljett.


Frågan är bara hur dom tänkt med konserterna. Det är på en onsdag och torsdag, och på Globen!?

Dom skulle lätt kunna fylla Friends Arena flera gånger om istället för Globen. Märkligt.

#u2 #sverige #stockholm #innocence #experience #tour #2015 #globen #september #konsert #biljetter #glädje #bono

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards