Fuck the past - Kiss the future

Senaste inläggen

Av Daniel - 3 oktober 2014 18:52

Det blev inte någon gräsklippning idag utan städning istället.
Nu blir det fredagsmys med film, thaimat, och chips.
Vad gör du ikväll?

Av Daniel - 3 oktober 2014 13:46

Skulle klippa gräset (nej de blev inte gjort tidigare i veckan). Var 22 grader och sol innan ja gick ut.
Tankar gräsklipparen och ska köra igång men då är batteriet slut.
Nu väntar ja på att de ska laddas och undertiden försvinner solen och regnet hänger i luften och plötsligt bara 12 grader.
Har ingen lust längre.
Tror jag går in och tar en mazarin och funderar en stund på hur ja ska göra...

Av Daniel - 2 oktober 2014 11:15

Är det någon som såg TV3s nya program Jagad av hundar i tisdags?

Det är en typ av tävlingsprogram som leds av Malin Gramer.

Så här står det på TV3 om programmet:

Årets mest kittlande tävlingsprogram är äntligen här. I Jagad av hundar skickas tre intet ont anande tävlande ut i en mörk skog i Baltikum där märkliga saker händer och skräckinjagande utmaningar väntar. Det som lockar är chansen att hitta en allt större summa pengar. För varje byte som de tävlande får tag på måste en av dem snabbt fly ut ur skogen med en flock vältränade vakthundar i hasorna.


Så vad tyckte vi om premiäravsnittet?

Personligen tyckte jag att det var en stor besvikelse. Efter att ha sett reklamen hoppades ja på mer, även om ja innerst inne anade att det skulle vara ett kalkonprogram.

Konceptet känns ok, lite nytt. Kul att vilja köra på lite skräcktema, men det håller ju inte.
Det är säkert kul, läskigt och spännande att vara med själv men jag kunde inte se många minuter innan jag började störa mig på hur dom förstärker allt för att det ska bli läskigt i tv.

Programmet har inspelat studioljud (alltså att tv-tittaren får annat ljud än vad som händer på riktigt), några timmars filmning ska kännas som en halv evighet i skogen (spelas troligtvis in under en dag) och känslan av att dom vandrar omkring i skogen är bara löjligt då man förstår att dom blir placerade på platserna där deras utmaningar ska ske.

Ja visst, dom blir säkert skrämda (att vara i skogen bara då det är mörkt är ju inte speciellt trevligt) av div effekter och spöklika "blair witch pojekt-miljön" men på tv blev det mest löjligt.

Och hela grejen med programnamnet, Jagad av hundar gör det hela ännu sämre.

Deltagarna ska alltså spriga ifrån "farliga" hundar för att "rädda" pengarna dom kan vinna och får olika långa försprång. Men man ser ju att det är omtagningar flera gånger efter som hundarna kommar ikapp.

Och avstånden dom får i försprång är helt orealistiska. Dessutom har man åter igen lagt på en massa ljud som egentligen inte finns för att det ska bli mer dramatiskt, tex hundar som låter galna och skäller när dom springer. Nej, hundar som jagar låter inte lika som när dom står still och blir hetsade.

Men ok. Alla ser kanske inte på tv med dom granskande ögon som jag gör, jag inser det. Men det bör ändå inte bli ett program många följer utan mer något man kanske ser för att det står på eller för att det inte finns något annat att se.

Upprepningarna efter varje reklampaus som gång på gång visar vad som tidigare hänt är nästan hälften av själva programmet och där tröttnar man rejält, om man inte redan gjort det innan.

Men för några småtjejer i ett mörkt vardagsrum kanske programmet ändå är lite spännande, vad vet jag :)


https://www.youtube.com/watch?v=vhLc9KoFjHA#jagad #av #hundar #tv3 #kalkon #malin #gramer #skräck #pengar #hundar #tävling #tv #program

Av Daniel - 1 oktober 2014 20:10

Idag har det varit rena julafton :)
Har så klart köpt nytt tv-spel, en PS4.
Erika började sent så ja passade på att köra henne till jobbet och samtidigt besöka Gamestop.
Köpte konsolen där tillsammans med NHL15 och gick sen till butiken mitt emot och köpte spelet The last of us.
Åkte sen och åt giros innan ja brände hem för att spela.
Gick inte så smidigt till en början (min vanliga tur) då Playstations nätverk hade npt knas, självklart idag. Ringde dit och fick svaret att felet är fixat inom några dagar. DAGAR!??!? Ja har ju köpt nytt tv-spel idag!
Men någon timme senare flöt allt på som de skulle i alla fall :)
Tror den här konsolen kommer bli extremt bra (finns väl en anledning till att xbox läggs ner haha).
Inom några månader kommer det släppas mängder med riktigt bra och snygga spel.
Idag har de blivit hockey och imorgon får det bli äventyr :)
Sååå kul!!!
Nu sitter ja utanför Erikas jobb och väntar på att hon ska sluta... hem och laga mat och slappa framför tvn.
Go kväll!#julafton #tvspel #ps4 #playstation #4 #nhl #15 #thelastofus #lastofus #konsol #glädje #lycka

Av Daniel - 30 september 2014 15:30

Har funderat på en del vad gäller ord och hur man säger olika saker beroende på var man bor, är uppväxt, dalekter osv.

Dialekter upplevs ju så klart olika beronde på var man själv bor och hur man själv pratar.

Jag har ju själv ingen direkt dialekt kan ja tycka men ibland får ja ändå höra att jag låter lite "förort".

Jag är ju från Södra delarna av Stockholm men är glad över att ja inte har stockholmsdialekt som ofta låter lite "fint" eller förnämt, tex Liiiiiidiiingö, grees osv.

Många dialekter är ju ganska trevliga och dom flesta av dom är relativt neutrala.

Skånska, värmländska och djup norrländska är ju dock riktigt illa, speciellt skånskan som man ibland faktiskt har svårt att förstå. Låter som en mild danska. Grötigt, lite om om man har en varm potatis i munnen och/eller har ont i halsen. Stackare!

Här där vi bor nu är det ju dalmål som gäller och de är ju en helt ok dialekt men samtidigt lite mesig, ungefär som norska. Man kan ju tex aldrig ta en norrman på allvar då han alltid låter roligt, och så är det ju även med dalmål.

Värmlänska låter lite "wite trash", asså som att man är lite mindre smart :) Som en dummare småläning ungefär.

Göteborgare är också ok så länge man slipper ord som go, gött, tyken, bröta. döna osv som bara låter dumt. (Och så är det ju väldigt svårt med götebogare som alltid ska vara så övertrevliga och glada, till och med när dom är på dåligt humör. Lägg ner de. Det känns bara falskt!)

Go och gött används ju även tyvärr lite överallt nu mera. "Är du go eller?" eller "De va la gött". Blir matt bara av att tänka på de.

Sen finns ju alla förortsslang som tyvärr blir mer och mer en del av vårt språk. Guss, baxa, fett, para osv. NEJ, du är inte ball för att du kan och använder dom här "orden"!

Men värst av allt är väl ändå internet (eller snorunge) -språket. Asp, omg, noob, lol, brb osv. Att skriva dessa ord (förkortningar) kan ju vara lite ok OM man har brottom eller har få tecken till sms osv men när folk säger dom istället för att prata ordentligt faller mitt hopp om mänskligheten.


Enskilda ord från olika delar av landet kan ju vara lite kul, men kom igen. Prata ditt språk utan att göra dig till så blir det ändå bäst. Allt för många ska "låna" ord hit och dit för att bli mer speciellt eller ball och det blir ju bara sååå tröttsamt.


Här säger man tex Hoj istället för Hej. Något jag först trodde var några enskillda som sa lite på skoj men som jag nu med åren har förstått är nåt som används i stora delar av Dalarna. Kanske används även på andra platser?

Vi som inte är härifrån har mer börjat använda de som ett skämt. Hoj Hoj. Skepp å hoj. Hoj va skoj osv.

Det går liksom inte heler att ta på allvar hahaha.

Hur säger ni Hej där du bor?


Hur är det där du bor? När det någon dialekt som du har svårare för eller gillar bättre eller sämre?

Skulle du kunna ta en arg norrman eller dalmas på allvar?


Ok. Det är lika bra att jag också ber om ursäkt till dom som kommer ikläm här. Norrmän, dalmasar, göteborgare, skåningar, värmläningar och alla ifrån förorten mfl (ni med internetspråk ber ja dock inte om ursäkt till!). Är du en bra person kanske ja gillar dig ändå, oavsätt hur du pratar ;)

Och nej, ja är inte perfekt själv så det är helt ok att störa sig på mig också :)#ord #dialekter #slang #förort #skånska #småländska #värmländska #norrländska

#hoj #norrman #göteborg #göteborgare #tröttsamt #internetspråk #svenska #språk

Av Daniel - 30 september 2014 13:58

Hej igen!

Shit va dagarna går fort just nu. Å shiiit va dålig jag varit på att uppdatera här. Å shiiiiit va fort besöksantalet sjunker när ja inte bloggar. Å shiiiiiiiiiiiiit va jag får skylla mig själv, hahaha :)


Här rullar det på snabbt, även om jag inte gjort så överdrivet mycket.

Erika var ledig söndag och måndag och de blev mest slappande. I lördags var hon på personalfest och ja spelade tv-spel hela dagen och igår sålde ja mitt tv-spel (hjääälp) så nu har ja inget att spela på.

Men var upp till Borlänge ett par timmar senare och kollade efter PS4 och det lutar kraftigt åt att bli ett köp dom närmaste dagarna redan :)

Tanken var att vi skulle ha städdag igår och klippa gräs osv men det blev en sälja tv-spelsdag istället :)

Det gjorde ju inte så mycket, förutom att städningen och gräset nu är kvar, och Erika jobbar.

Funderar på att fixa gräset idag i alla fall (fast borde kanske åka och träna istället, hmm). Solen skiner och det ser fint ut ute, även om ja tror att det är ganska kallt.

Graderna kan inte riktigt bestämma sig just nu. Ena natten hade vi -2 och nästa +13 och någon dag +20 och just nu bara +10.

JA VILL HA SOMMAR!!!

Usch, snart kommer regn, rusk, frost, snö och skask. Bläää.

En kompis kom hem i söndags efter semester på Rhodos och en annan åkte till Mallorca idag. Inte avis alls :(

Men men. Ja får unna mig ett nytt tv-spel istället, och de är jag ju inte vara ledsen över :)


Svårt att välja var man ska köpa allt, och vilket paket, till vilket pris och med vilka spel...#ps4 #gamestop #dustin #cdon #fifa15 #nhl15 #gta5 #thelastofus #destiny #playstation #4 #tvspel

Av Daniel - 28 september 2014 18:15

Idag är det 20 år sedan passagerarfartyget M/S Estonia förliste.

Färjan gick under hårt väder och på ca 50 min från första tecknet av att allt inte var som det skulle sjönk fartyget på sin färd mellan Tallin och Stockholm.Det är många tillbakablickar idag och många pratar om vad man gjorde den dagen då nyheten kom.


1994 är ett år att minnas på många sätt.

OS-guld i hockey med bla "Foppastraffen", fotbolls-VM i USA med brons, en riktigt varm sommar osv och just Estonia.


Jag mins inte exakt vad jag gjorde då nyheten kom men vet att jag såg nyheterna på tv och att det utlystes landssorg i flera dagar (3?).

Alla pratade om det som hänt och många kände någon, som avlidit eller som haft anhöriga på färjan (eller i alla fall kände någon som kände någon, som för mig).

Ett par dagar efter det som hänt mins jag att jag satt hemma och sydde sorgband som vi senare hade på oss i vårt innebandylag när vi senare var och spelade en turnering. Dom svarta banden ligger fortfarande kvar i min innebandyväska så här 20 år senare men har bara använts en gång.

Mins också att jag ca 2 veckor efter olyckan var iväg på en konferens på en finlandskryssning, till Åbo eller Helsingfors. En resa jag var väldigt tveksam till om jag ville åka med på efter som allt kändes olustigt och fel med att åka båt just då.

Kvällen blev sen efter själva konferensen och jag ville inte gå och sova på grund av obehag. Vi hade en hytt, jag och min kompis Henke som låg flera våningar ner utan fönster.

Vi la oss och sov ca 2-3 timmar innan jag vaknar av ett tjut, ett alarm. Jag sätter mig hastigt upp i sängen och allt jag ser är en ljusstrimma under dörren. Det ända ja tänker är att vi sjunker och att golvet säkert redan är fyllt med vatten.

Mins att jag skrek "HENKE VI SJUNKER, VI SJUNKER!", innan han snabbt tände lyset.

Det var inte så illa så klart utan Henke hade bara satt på väckning. En helt galen väckningssignal som tjöt som vilket alarm som helst och jag blev livrädd då det enda ja tänkt på var olyckan med Estonia. Vid tidigare resor hade jag blivit väckt av radion, eller när jag var liten av en tant som knackat på dörren och på finska önskat god morgon (hyvää huomenta). Den här signalen var nåt helt annat och lär ha skrämt fler än mig.

Det tog lång tid innan jag åkte på kryssning igen, och än idag känns det obehagligt.


Hur mins du den hemska Estoniaolyckan?#estonia #katastrofen #fartyg #färja #förlisning #1994 #alarm #tallin #stockholm

Av Daniel - 25 september 2014 20:47

Gääääsp.
Sitter utanför Ica Maxi och väntar på Erika som är in en snabbis.
Är jättetrött efter träningen. Ska bli skönt att få komma hem igen och få i sig lite mat.

Ja nåt mer hade ja inte att säga den här gången. Ville bara döda lite tid :)
Go kväll på er!

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards