Fuck the past - Kiss the future

Senaste inläggen

Av Daniel - 17 september 2014 16:15

Det här känns ju som att det kan bli en intressant och roligt grej, men ack så trist det var.

Var mer prat om relationer än sex och när personen (Linn) skriver så långsamt var det inte många frågor som blev besvarade på 30 minuter. Här är ändå några som kanske kan vara intressanta för vissa.

Vid pratbubblan är frågan och svaret är ovanför.Kortfattat kan ja väl själv kommentera frågorna så här:

Killen som söker äldre kvinnor bör kanske söka jobba på ett äldreboende (nej, skoja bara), eller för lite yngre Milfar kan han ju testa att snacka med sina polare om dom har några mammor som känner sig ensamma. Räkna dock med att få en och annan smäll av dina kompisar, men det kan det kanske vara värt :)


Tjejen som vill ha trekant kommer att få en väldigt glad kille när hon berättar. Han kommer förmodligen inte visa det utåt men inombords tjoar han av lycka över att få chans att leva ut en fantasi dom flesta killar har. Undvik bara att ta med en snyggare tjej än du själv så att han inte blir kär och hellre lever vidare med henne istället, men det är väl en risk man kanske får ta :)


För paret som önskar att få barn kan det kanske vara intressant att veta att var 5e svensk har fertilitetsproblem av något slag. Testa att sitt på stan ett tag och räkna folk som går förbi. 1, 2, 3, 4, en med problem osv så känns det kanske inte så ensamt. Hjälp finns att få för de flesta genom Landstinget men köerna i Sverige kan i vissa fall vara upp till 2 år, lite beroende på vilken hjälp man kan behöva. I tex Danmark är det ingen kö om man kan tänka sig att betala för sina behandlingar.


Kanske skulle skapa en egen frågespalt. Ja har ju svar på all :)

(rimmade ju till och med haha) 
#sex #chat #aftonbladet #linn #sexolog #chatta #fertilitetsproblem #behandlingar

#danmark #barn #önskan #problem #trekant #glad #kille #milf #äldre #kvinnor

Av Daniel - 17 september 2014 13:15

Idag är det den stora räntedagen då jag sitter och räknar på våra bolån och kollar räntor.

Tycker sånt här är ganska intressant. Är roligt att se hur utgifterna ändras efter hur lånen och räntorna blir.

Villkoren för våra bolån går ut i dagarna och då gäller det att fundera ut hur vi ska göra med dom framöver. Ska man binda räntan eller ha rörligt. Hur länge ska man binda den och till vilken ränta i så fall. Och framför allt, hur nöjd är man med sin bank och kan dom ge en så bra ränta så det är värt att vara kvar som kund eller kan någon annan vara bättre.

Mycket att fundera över medans man räknar hit och dit.

Vi har haft hela 4% på ett lån som varit bundet några år och direkt bindningen upphör sjunker det till 2.44% vilket är en stor skillnad direk och månadskonstnaden sjunker med 7-800 kr.

Ner närmare 2% är mittmål på båda lånen. Om det går återstår att se.

Vi är kanske inte bankens bästa kund som har både lån, stort sparande, placeringar osv hos dom men vi är fortfarande en kund och det finns det många banker som vill ha om en annan inte kan leverera så man är nöjd.

Och inte för att prata mer politik. Men redan samma kväll som valet var avgjort svajade den svenska ekonomin till och nu är bankerna osäkra på hur det kommer att se utframöver, vilket påverkar räntorna, förmågan att låna och då så klart alla kunder.

Men det ska bli intressant och se vart vi hamnar till slut.

#bolån #räntor #räkna #planera #binda #rörligt #långsiktigt #kortsiktigt #hus #ekonomi #banker #ränta

#politik #swedbank #handelsbanken #nordea #sparbanken #diagram #uträkningar #framtid #pengar

Av Daniel - 16 september 2014 21:46


Mailat Estrella för länge sen och frågat vart skruvarna med dill tog vägen. I våras var ja på dom igen, och nu har dom besvarat min önskan! :)


I morgon ska vi storhandla och du blir det solklart ett par påsar direkt!#estrella #dill #skruvar #gott #favorit #tack

Av Daniel - 16 september 2014 20:29

Första perioden är i stort sätt Malmös och 1-0 kommer också redan i 3e minuten, lite oturligt för SSK då det blir ett självmål.
Första intrycket efter några minuter är att det kan rinna iväg rejält om man inte tar sig in i matchen snabbt.
Bra målvaktsspel håller SSK kvar och i sista 5 minuterna börjar SSK växa in i matchen.
Med 30 sekunder kvar av perioden kommer också 1-1 av Victor Ahlström.

Andra perioden börjar med att SSK ligger på högt upp i banan gång på gång när Malmö ska starta anfall men efter några minuter är det Malmö som för spelet.
Malmö har bra fart och SSK får mest spela försvarsspel vilket man gör bra, speciellt i boxplay. Men 19.33 kommer 2-1 efter en utvisning för hög klubba och powerplay för Malmö.
Surt att inte klara av 1-1 till paus.

Tredje börjar bra av SSK men Malmö kommer tillbaka efter att ha dödat ett powerplay och sen är det åter igen Malmö som är det tyngre laget.
3-1 kommer i den 7e minuten men bara ett par minuter senare gör SSK 3-2 genom att valla in pucken bakifrån mål som tar på en arm och in.
Målet ger SSK energi och nu är man med ordentligt, och sista minuterna är dom bästa i hela matchen. 15.05 får man också 3-3 i powerplay av Engström.
Perioden avslutas jämnt men SSK bränner även ett friläge.

I sudden hinner man bara in 1.30 tills Sixsmith väldigt snyggt avgör matchen för SSK.
Väldigt starkt att åter igen kämpa sig tillbaka och vinna matchen, som man även gjorde borta mot AIK, här dock stundtals väldigt pressade av ett bra Malmö.
Stor moral och styrka av SSK, och man är fortfarande obesegrade.

SSK-spelare som stack ut i matchen är Sandberg i målet, han håller SSK kvar i matchen långa stunder. Tycker även Press är stabil och Robban Carlsson jobbar väldigt hårt, speciellt i boxplay. Gulasi och Sixsmith också bra.
Sixsmiths avgörande är väldigt snyggt, där han gör flera dragningar på backarna och målvakten innan han lägger in pucken i öppet mål från halvsnäv vinkel.

Skotten i matchen blir totalt 42-18 vilket visar hur mycket försvar man fick spela.

Skön seger!#ssk #malmö #vinst #allsvenskan #hockeyallsvenskan #hockey #ishockey #moral #styrka #seger

Av Daniel - 16 september 2014 18:05

Dags för match.
Heja Heja SSK!

Av Daniel - 16 september 2014 15:30

Vi har Dalarnas försäkringsbolag till våra försäkringar.

Jag har tidigare haft olika försäkringsbolag men aldrig något som detta.

Jag har flera gånger jämfört våra försäkringar med andra bolag och det här är alltid billigast.

Det ringer ibland säljare och erbjuder föräkringar men när jag berättar vilket bolag jag har så har dom inte mer att erbjuda. Lite roligt, och en skön känsla att veta att man verkligen har det bästa.

Och som nu.

När bolaget går med vinst så får kunderna tillbaka pengar! Är det fler försäkringsbolag som har så?

Nästa månad kommer vi att få tillbaka nästan 1400kr. Tänk om fler företag tänkte och gjorde så!

Så här skriver bolaget själva om återbäringen:


Återbäring innebär att du som är försäkringskund i Dalarnas Försäkringsbolag får tillbaka en del av försäkringspremien. Kriterierna för återbäring är att företaget går med vinst och bedömer det som skäligt och utan ekonomisk risk att betala tillbaka pengarna. Grunden i återbäringen är alltså en mycket god och långsiktigt stark ekonomi.

När ett år med få skador sammanfaller med lyckade investeringar kan vinsten delas ut till kunderna. Mot bakgrund av det goda resultatet 2013 beslutade styrelsen för Dalarnas Försäkringsbolag, vid styrelsemötet den 21 februari 2014, om återbäring på 20 % av inbetalade årspremier, vilket motsvarar ungefär 200 miljoner kronor.


Mer går att läsa här: ÅterbäringJag har fått återbäring flera gånger u, och då har jag ändånder mina 8 år som kund, och då betalar jag ändå lägst premie av alla försäkringsbolag på mina försäkrningar. Tack tack och åter tack!


Man kan nästan tro att jag sponsras när man skriver nåt sånt här (och de vore ju trevligt om det vore så) men jag vill bara dela med mig av ännu en positiv grej, som även andra skulle kunna få ta del av.

Hela min familj har nu mera samma bolag och några har även sina banklån i deras bank, vilket är något även vi överväger.


Vad har du för bolag till dina försäkringar och hur funkar det där? Är du nöjd och får även du återbäring?
#dalarnasförsäkringsbolag #dalarnas #försäkringsbolag #länsförsäkringar #återbäring #2014 #pengar #tack #bank

Av Daniel - 16 september 2014 12:56

Idag hoppas vi på en lite bättre dag än i går.

Vissa grejer har börjat se ljusare ut och Erika är ledig, kanske en bra start.


Förstärkaren som knasat verkar det som att jag kan få lagad gratis. Onkyo verkar ha haft problem med vissa av sina produkter, bla i den serie som min ingår i och om allt stämmer så står dom för hela reparationen och frakten fram och tillbaka, trots att garantin gått ut. Vågar inte hoppas för mycket ännu men det ser ut att finnas en möjlighet. Skönt, så spar vi lite pengar.

Kopplade in en gammal förstärkare igår. Klar skillnad men får funka så länge. Bättre än att bara ha ljudet ifrån tvns högtalare som är riktigt kass.


Jag har också fått tips om vad det kan vara som knasar med fyrhjulingen. Med lite tur behöver bara en kontakt rengöras. Får se om jag tar tag i det idag eller i morgon. Håll tummarna att det inte är nåt mer komplicerat så spar vi pengar även där.


Datorn hittade jag också en lösning för.

Den hängde ju inte med när jag skrev, men efter lite inställningar i Explorer och rensning så verkar det som det funkar bättre idag. Lite tidigt att säga om det är helt fixat men om det är så känns det ju bra att inte behöva bli arg på datorn mer (inte för just de i alla fall) och då behöver vi inte lägga pengar på en ny heller.


Även mobilen verkar ha en bra dag idag. Har kunnat surfa ett par timmar utan problem redan. Men där vet ja tyvärr att det finns bra och dåliga dagar. Men idag verkar vara en bra och det måste ju ses som positivt.


Tv-spelen är fortfarande borta. Men Erika är ju ledig och vill säkert ha något att göra :)

Hon erbjöd sig igår att hjälpa till och leta idag så förhoppningsvis kommer spelen fram och då kan jag börja kolla vad allt kan vara värt att sälja.


Tänk så det kan vända bara. Eller inte kanske bara och bara. Satt många timmar igår och letade lösningar på problemen, men idag känns det verkligen mer possitivt. Skönt.


Får se vad dagen erbjuder mer.

Har duschat och kollat nätet. Erika tittar på tv men snart ska jag försöka få henne att göra nåt annat, leta tv-spel kanske :)

Vi ska även plantera blommor idag. Eller skott som vi haft i vatten några veckor. Vi är verkligen inga blomstermänniskor men när vissa blommor inte vill leva längre hos oss känns det som att vi kan försöka få lite nya växtliv att ställa i fönstren istället. Hur det sen kommer att gå återstår att se :)

Ikväll är det även hockey. SSK möter Malmö, och det kommer att bli en spännande match. Heja SSK!


Hoppas ni andra också får en bra dag!

#lösningar #positivt #onkyo #förstärkare #ps3 #tvspel #samsung #laptop #canam #outlander #ssk #malmö #allsvenskan #plantera #blommor

Av Daniel - 15 september 2014 15:32

Idag är inte en bra dag.

Valet i natt gör en frustrerad och irriterad men det har också börjat knasa med en massa grejer här hemma senaste dagarna vilket håller på att göra mig galen.


Min mobil har blivit seg och bla Facebook hakar upp sig. Dags för ny mobil = Dyrt.


Datorn skriver inte alla bokstäver som man skriver. Ibland inte ens varannan bokstav vilket gör det sjukt jobbigt att skriva. Just nu går det bra, men på vissa sidor funkar det knappt alls. Fel på datorn eller nåt annat? Hur som helst så blir man galen. Ny dator = Dyrt.


Förstärkaren som förser tvn och allt annat med ljud har pajat. Började med att det smällde i högtalarna, som popcorn då och då i några dagar men idag kommer inget ljud alls.

Har dyra grejer för att ha bra ljud men en ny förstärkare... = Dyrt.


Natten till lördag var vi ute och sökte efter 2 åriga Vilde med fyrhjulingen. Märkte då att hastighetsmätaren inte funkade stundtals och att lampan för fyrhjulsdriften blinkade. Så det är någon som inte är som det ska vara. Blir väl tvungen att lämna in den på felsökning osv. = Dyrt.


Har tänkt sälja mitt gamla tv-spel (PS3) för att köpa ett nytt (PS4). Idag samlar jag ihop alla grejer för att se vad jag har och upptäcker att det saknas spel. Har dom fått fötter liksom? Fattar inte vart dom skulle kunna försvinna då allt står i ett skåp under tvn. Frustrenade. = Lägre värde vid försäljning.


Ja min dag är inte den bästa men nu är jag less att söka svar på problemen på forum på nätet osv och ska äta lite mat och köra igång diskmaskinen.

Hör ni inte av mig mer så blev dagen ännu värre. Kanske kvävdes jag av en baconbit i min pastasås, eller så kanske jag snubblat och ramlat över knivarna i diskkorgen i diskmaskinen. Idag kan allt hända...#knas #problem #trasig #canam #fyrhjuling #ps3 #ps4 #spel #tvspel #val2014 #onkyo #förstärkare #hembio #ljud #dyrt

#smällar #popcorn #knaster #högtalare #dator #samsung #bärbar #laptop #bokstäver #skriva #galen #tokig #arg #frustrerad

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards