Fuck the past - Kiss the future

Senaste inläggen

Av Daniel - 28 februari 2015 15:47

God dag kära läsare :)

Det går lite trögt med bloggandet, och dom senate inläggen har nästan bara handlat om hundar så ja börjar även de här inlägget med hundrelaterat haha.

Nu har vår vovve fått ett namn.

Aina :)

Namnet är lite roligt för den som har koll på förortsslang och den turkiska betydelsen, men de har även en fin betydelse på finska. Sen gillar vi så klart namnet och tycket de är ett enkelt namn att säga osv.

Lite kul är också att säsong 3 av 112 Aina just börjat gå på tv :)

Namnet kom ja på redan innan vi hämtade hem henne och var en favorit men avvaktade länge för att se om vi kom på några fler namn, men nu är de bestämt.


Senaste veckan har de varit en hel del skidor på tv.

Jag är inte speciellt intresserad av de annars men VM är ju alltid lite kul. Har sett nästan alla lopp och de har ju gått bra för våra svenskar. Norge är ju dock lite extrema och till dom är de ju bara att lyfta på hatten.

Ett par funderingar har dykt upp i min skalle nu under VM.

Dels känns de lite löjligt att de nästan bara är Norge och Sverige som krigar i toppen. Varför lägger nationer en massa pengar på att skicka deltagare som man inte vet kommer att vara med och kriga i topp? Allt kan ju så klart alltid hända, men ett land som tex Australien. Deras tjej och sist i dagens 3 mil. Vad hade hon för mål med VM liksom, medalj!?? :)

Känns som det kunde köras en motsvarighet till finnkamp mellan Sverige och Norge och sen fördela medaljer efter de :)

Sen en lite mer seriös fundering.

Varför ska sporten vara en sån materialsport med vallan?

Vallningen är ju mer viktig än vem som har den bästa formen för dagen.

Skulle de inte vara mer intressant (och rättvist) om alla körde på samma valla?

Nån timme innan start kunde organisationen bestämma vilken valla som ska användas, och då har alla samma förutsättningar oavsätt hur vädret blir osv. Då får man också se vem som verkligen är bäst.

Men men. Kul och se en krigare som Kalla, och för att inte tala om norskan Johaug. Så imponerade att se hur dom flyger fram, och verkar orka hur mycket som helst.

Och vart tog Finland vägen som skidnation? Dom var ju också en av de stora innan dom åkte fast för doping för ett gäng år sen. Epon förstörde tydligen allt.


Den här veckan har varit en vecka då ja mellan hundrastning osv försökt ordna upp lite avtal här och var.

Det hela började med att Viasat ringde förra fredagen och ville få mig som kund. Efter ett lång samtal med en trevlig säljare hade han erbjudit mig ett riktigt bra erbjudande men då ja alltid varit nöjd med Canaldigital tackade ja ändå nej. Det slutade med att han gick från trevlig till att kalla mig dum och avslutningsvis slängde han på luren, riktigt roligt faktiskt :)

Jag mailade då Canaldigital och berättade om de erbjudande ja fått av deras konkurent och på måndagen fick ja ett samtal ifrån dom. "Min chef sa att ja skulle ringa dig", sa en röst.

Efter vårt samtal hade ja halverat vår månadskostnad, fått en dekoder värd 2000kr gratis, fått 3 fria månader, blivit av med kanaler jag inte längre ville ha men som det var 6 månaders bindningstid kvar på osv. Blev riktigt bra.

Extra kul var att Viasat ringde upp igen. Jag berättade att dom redan gett mig ett bra erbjudade men att ja tackat nej. Jag förklarade att det var just för att dom ringt som ja fick ett bättre erbjudande av Canaldigital och tackade för att dom hjälpt mig med de. Även han slängde då på luren haha :)


Under veckan har ja även sett över mitt mobilabonnemang. Fick dubbelt så mycket surf helt gratis och 3 månader gratis Spotify. Tack tack!

Har även sagt upp Viaplay (som bara är skit) nu när hockeyn är över.

Spar ett gäng pengar på allt de här och har då valt att skaffa ett inbrottslarm till huset istället. Eller egentligen har vi tänkt skaffa de ganska länge men nu känns de som ett bra läge då månadskostnaden inte behöver bli större.

Hade en säljare här ifrån Verisure för ett tag sen och nästa vecka är det dags för installation.

Känns bra. Inte för att jag är direkt rädd för att få inbrott, allt går att ersätta med hemförsäkringen, men de kan va skönt att slippa oväntat besök speciellt innan hunden växt upp. Gjorde dessutom en bra deal med Verisure så larmpaketet blev ganska mycket billigare än de annans brukar vara. Va lite dealande på telefonen några dagar och sen var det 2000kr billigare och halva månadskonstnaden i 3 månader. Allt går att förhandla :)

Nästa grej att ta tag i på riktigt nu är boräntorna, där ska de förhandlas rejält om nuvarande bank vill ha kvar oss som kunder.

Ibland är de bra med lite extra tid och intresse för affärer :)


Nu är det dags att ge hunden mat.

Ha en bra helg på er!
#namn #aina #canecorso #hund #larm #verisure #viasat #viaplay #canaldigital #spotify #telia #vm2015 #falun2015 #kalla #johaug #epo

Av Daniel - 22 februari 2015 09:43

Idag är det söndag och ja är gristrött.

Hunden har varit igång under natten så sömnen har blivit avbruten hela tiden.

Är inte helt van vid att gå upp före 8 heller om ja ska vara ärlig. Men vi går och andra sidan och lägger oss tidigare än tidigare nu också så de funkar.

Hunden har varit hos oss en vecka nu, men de känns mycket längre. Allt går jättebra. Väldigt få "olyckor" inne och så här långt har hon inte bitit sönder nåt heller.Visst är hon fin :)


Blir inte så mycket gjort på dagarna med en hundvalp mer än de vanliga men i veckan var ja ändå hos mamma och pappa och hjälpte dom att lägga nytt golv i ett av deras rum. Mamma fick ta hand om hunden. Allt gick bra men tog lite längre tid än väntat.

Mins när ja la golv i vårt förra hus och de var väldigt jobbigt men den här gången gick de lite lättare.

De är skönt att vi har ganska nyrenoverat här hemma så man inte behöver tänka på sånt på ganska lång tid framöver, är ju bara utvändigt de behöver fixas.Nya golvet. Tror de heter silverek eller nåt. Blev ganska fint.


Skid-VM är igång här ifrån Dalarna, vilket märks på trafiken om inte annat.

Jag är ingen skidfantast men de är helt ok att ha tvn igång och småtitta lite då och då. Sen kollar ja så klart när svenskarna kör. Backhoppning är riktigt segt så där byter ja kanal :)


Ja annars händer inte så mycket här hemma. Erika jobbar och ja tar hand om hunden...
#hund #canecorso #valp #vmfalun #skidor #falun2015 #renovering #golv

Av Daniel - 18 februari 2015 18:25

Här rullar dagarna på med den nya hunden, och de känns riktigt bra.

De är verkligen som att ta hand om ett litet barn.

Kissa, bajsa, äta, kissa, bajsa, leka, sova, kissa, äta, kissa, bajsa, leka, kissa, sova... ja typ så går de runt :)

De är lite jobb med att få henne rumsren. Ut nästan varje timme. Men de går ganska bra. Bara ett par olyckor inne så här långt och då är hon ändå bara ca 10 veckor gammal.

Vet inte om det är rasen eller om just hon är ovanligt smart. Lär sig saker väldigt fort och man märker hur hon tänker till om saker man sagt till om, riktigt kul.

På 4 dagar sitter hon på kommando. Sitter och väntar på att få äta tills man säger Varsågod. Sitter även vid ytterförren innan hon får gå in. Sover hela nätterna utan att behöva gå ut och förstår att hon inte får hoppa, även om hon ignorerar de ibland :)

Den här hunden har klart potetial att bli riktigt bra känns det som.

Att de finns vakt i henne märks också redan. Erika var och duschade en kväll när hunden sov. När hon kom ut ur badrummet hade hon satt upp håret i en handuk som en turban. Hunden vaknade när hon kom ut och började skälla och resa ragg då hon trodde att de var en bandit eller nåt som kommit in medans hon sovit :) Hon lyssnar också mycket på ljud, och igår när de blåste mycket ute var hon på vakt för konstiga ljud mot huset.


Lite pinsamt är att vi fortfarande inte har nåt namn på henne. De är ju så galet svårt att hitta nåt som känns bra. Vi har ett par som vi överväger men de känns inte klockrent.

Börjar bli svårt att inte ha nåt att ropa på henne med osv. Hunden funkar ju inte så bra, så just nu är de mest tjohoo, hallå, hörrö du osv :)

Igår sa vi att namnet skulle spikas under dagen och idag skulle vi göra de idag men de blir kanske i morgon :)

Namnförslag någon?


 #canecorso #hund #valp #puppy #noname

Av Daniel - 14 februari 2015 09:27

14e februari idag och alla hjärtans dag. Vanligtvis en ganska onödig dag om man frågar mig. Det säljs fler rosor idag än va de annars gör på hela året och likt Helloween är denna dag enbart för att utöka affärernas kassor. Ok, ja är kanske inte den mest romantiska killen i landet heller, men ja tycker nog att man kan visa att man tycker om någon vid fler tillfällen in just på den här dagen, och gelehjärtan kan ju vara gott annars också :)


Hur som helst.

Idag är ändå en speciell dag!

Vi ska iväg och hämta hem vår hundvalp.

Men de är lite mixade känslor.

De ska bli jätteroligt att lära känna en ny familjemedlem, och att fylla de tomrum som blivit när vi varit utan hund, men de känns konstigt ändå då närvaron av Nattis fortfarande finns kvar.

Hon hade dessutom älskat att få ha en valp att ta hand om och att leka med.

Igår hade vi storstädning och gjorde huset babyproof överallt. Även de en konstig känsla.

Dels känns de dumt att städa bort Nattis när vi gör om för att de ska passa den lilla och sen känns de konstigt att plötsligt börja tänka på hur en valp fungerar.

Det är så många år sen vi hade en valp. Gizmo är den senaste och de var ju 1999 han var valp, Nattis kom ju som vuxen.

Vi får hoppas att den här lilla tjejen inte är ett tuggmonster som vill äta på allt så man slipper tänka på att plocka undan varje grej, och mest orolig är ja kanske för mina högtalare som kostar en del pengar haha :)

Konstigt är de också att trots att man alltid haft hund ändå känner sig ganska ny på det här med valpar.

Vad äter den för foder, hur mycket och hur ofta osv. Allt har liksom bara gått på rutin tidigare i många många år och nu måste man börja tänka och planera.

Vi var till lite olika affärer under kvällen och köpte lite grejer som ska bli vovvens, mat, godis, säng (eller mer en mjuk matta), halsvand osv.

Allt kommer nog att gå jättebra men de känns lite speciellt helt klart.

Kl. 14 ska vi vara hos uppfödaren utanför Stockholm och sen är hon vår. Spännande!
Å de här med namn till hunden, de är verkligen jättesvårt.

Hon har ju ett namn som hon döpts till men vi vill nog ändå sätta ett eget namn.

Har funderat väldigt mycket men vi har svårt att komma fram till nåt som känns bra. Kanske blir de enklare när vi träffat henne och ser mer hur hon är.

Pojknamn till hund känns jätte enkelt men till en tjej blir de så mycket svårare.

Vill ha ett namn som inte är så vanligt, och som passar både liten som stor, snäll som tuff.

Har letat bland bilmodeller, kändisar, artister ja överallt men hittar inget som känns klockrent.

Är de någon som har nåt bra förslag kanske?

:)
#valp #canecorso #corso #hund #namn 

Av Daniel - 11 februari 2015 12:10

Solen skiner och de är vår ute sen flera dagar. Eller vår och vår, de lär ju tyvärr va ett tag kvar till vår men just nu känns de så i alla fall. Det är plusgrader och snön smälter i solen. Riktigt nice.


Håller fortfarande på och försöker hitta ny hund.

Hade en valp på gång i från Skåne, en Cane Corso tjej. Vi stod i kö och skulle åkt ner och hälsat på nu på fredag. Men för ett par dagar sen fick vi meddelade om att de var en massa strul och plötsligt fanns det ingen hund över till oss på grund av olika orsaker. Allt känns lite märkligt men inget vi kan påverka så vi letar vidare.

Har kontakt med en uppfödare i Stockholm och går allt som det ska åker vi dit i helgen istället för att välja mellan två valpar. Efter valet ska hunden besiktas och sen är det bara att hämta hem henne.

Vi har mer eller mindre bestämt oss för vilken av dom två vi vill ha men just nu får vi inte tag i uppfödaren för att berätta de, så allt känns lite osäkert igen. Håll tummarna att allt går som planerat!


Igår träffade vi även en Rottweiler som ska omplaceras.

Hon är 4,5 år så egentligen lite gammal mot vad vi är ute efter, men samtidigt vill vi så gärna hjälpa hunden som farit väldigt illa mellan flera hem.

Just nu var det en tjej som hade henne, sen i december. Hon hade köpt hunden av en kille men inte fått några papper på hunden (inte ens kvitto, hur man nu kan missa de!?) och så har det visat sig att hundens ägare inte ens var den kille som sålde henne utan en annan kille, och innan henne har en tjej i södra Sverige haft henne. Rörigt värre.

Satt och letade uppgifter på nätet i natt och hittade en del. Nu återstår att se om tjejen som har hunden gör de vi bad henne att göra, att kontakta den som står som ägare, kolla med polisen så hunden inte är anmäld stulen och att ta henne till en veterinär för en besiktning.

Hunden hade nämnligen nyligen fått valpar (vilket syntes på henne) men de var innan hon hamnade där hon bor nu.

Hunden är nog den minsta rottweilertik ja sett men fin och snäll. Dock har hon helt klart fått stryck. Hon var väldigt försiktig, och när man höll handen över henne blev hon rädd.

Kollade upp hunden och de visade sig att hon från början köpts av en kennel, som i sin tur har ställt ut henne hela 8 gånger och även gjort mentaltest. Testet såg väldigt fint ut men efter de har någon förstört henne rejält. Så tragiskt!

Just nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra om hunden ska omplaceras. Vi får ta de efter att skrivna ägaren sagt sitt och hon varit hos en veterinär.

Kanske blir det två hundar till slut :)En av dom här kan bli vår nya hund
#rottweiler #canecorso #valp #puppy #corso #rottis #tik #tjej #svart #grå #omplacering #strul

Av Daniel - 29 januari 2015 12:02

Här rullar dagarna på.

Känns riktigt bra att långa januari snart är slut för sen är de bara korta februari kvar innan man kan börja längta till våren.

Det är ganska mycket snö här hos oss som kommit bara på dom senaste 2 veckorna. Blir ju ljust vilket är bra men trots den (hittils) milda vintern så är ja less på snö och kyla.

Tror ja sagt de tidigare någon gång (nehe) att ja längtar efter sommar :)


Det är mycket hundtankar här just nu.

Saknade efter Nattis är enorm men lite lättare börjar de ändå att bli. Ljuset brinner i fönstret varje kväll vid hennes foto.

Hon hade älskat all snö som är nu.

Det började snöa dagen efter att hon somnade in.

Känns konstigt att de inte finns tassavtryck i snön i trädgården.


Men medans vi sörjer har vi börjat titta efter en ny hund också. Ja bara måste ha hund!

Första tanken var en till Rottweiler, men så trillade vi över rasen Cane Corso som känns väldigt intressant.

Har ringt på annonser för både Rottweiler och Cane Corso, valpar och omplaceringar men inget har klickat rätt ännu.

När man kollar Rottweiler blir ja lite mörkrädd då många parat lite vad som helst och säljer lite hur som helst. De saknas stamtavlor hit och dit, importer från lite överallt och korsningarna verkar ibland riktigt spök. Ett par uppfödare har även haft riktigt konstiga krav för att sälja och/eller extrema priser på sina hundar och annonser på flera omplaceringshundar som går runt runt utan att få nya hem.
Cane Corso däremot verkar mer stabil i uppfödningen. Dock har rasen lite problem med leder så nu letar vi hund där båda föräldrarna är helt problemfria, vilket är svårare att hitta än man kan tro tyvärr.
Rasen verkar jättetrevlig. Inte lika mycket bruks som Rottweiler men i liknande storlek och med mycket vakt och familjekärlek, och sånt gillar vi.

Jag har bestämt att inte åka och titta på någon valt förens allt känns helt hundra. Är så lätt att fastna för en valp när man väl ser den, men allt måste stämma för att de ska bli bra på sikt.
Vi får se hur det blir. Har inte riktigt ekonomin att få ihop till en hund just nu, men hittar vi den perfekta hunden så får de lösa sig på nåt sätt.

Det gick mycket pengar på Nattis operation osv trots försäkring, men en del har vi fått tillbaka från försäkringsbolaget också, kanske lite mer än jag hade hoppats så de känns bra. Allt har gått väldigt smidigt med Agria. Är första gången jag behövt använda min hundförsäkring så visste inte riktigt vad man hade att vänta men allt gick ju bra.

#nattis #rottweiler #hund #saknad #canecorso #corso #rottis #valp #agria #snö #vinter #vår #längtan

Av Daniel - 16 januari 2015 13:45

Idag har de gått en vecka och det är så tomt.

Varje gång man kom hem mötte hon oss viftande på svansen med sin boll i munnen. När man satt i soffan och tittade på tvn så kunde man sträcka sig ner och klappa henne, om hon inte redan satt bredvid med huvudet på armstödet. Varje dag när Erika kom hem började hon skälla när hon hörde att hon var på väg in. Varje kväll kl 19 satt hon och väntade på sin middag. Samma runda i trädgården innan sängdags, ner till komposten, bakom förrådet och sen ett varv runt tomten.


Alla saker ligger kvar där hon senast hade dom. Hennes säng står orörd i hennes sovrum, hennes kudde ligger på hennes matta bredvid soffan i vardagsrummet och i trälådan med leksakerna står alla hennes mjukdjur fortfarande upp för att se över kanten. På hennes kudde kan man fortfarande känna hennes lukt.Mat och vattenskålen stor tomma i köket.

Varje kväll innan ja går och lägger mig tittar ja fortfarande i vattenskålen för att se så att hon har vatten och kommer på att den nu mera förblir tom.

Varje morgon när ja vaknar kan jag på något konstigt sätt fortfarande höra henne från hennes rum, dom små ljuden hon gjorde när hon låg och lyssnade om man var på väg upp.

Favoritbollen som låg mitt på golvet har ja lagt i fönstret framför ett fotografi där vi har ett ljus som brinner, bredvid en bild på Gizmo. I hallen ligger hennes koppel och halsband.

Det är så oerhört tomt och tyst... Ingen hund kommer dregglandes när de prasslar i chipspåsen.

Saknaden är enorm.
Allt gick så fort.

Vi märkte att hon inte riktigt var sig själv där innan jul (http://danneking.bloggplatsen.se/2014/12/09/10950711-jobbigt-just-nu/) och veterinärsbesökten visade på tumör på mjälten(http://danneking.bloggplatsen.se/2014/12/16/10957307-3-kg-tumor/), men operationen gick bra och hon var så pigg och glad när hon fick komma hem.

Under jul och nyår var hon som vanligt, om inte lite mer livlig än vanligt. Så full av liv.

Så förra veckan började hon få svårt att äta igen, låg och suckade och vart mer trött.

Vi trodde att hon kanske hade hon fått någon inflamation efter operationen eller så, men ultraljudet visade att fått tumörer i magen. Allt hade kommit tillbaka, och spritt sig på bara 4 veckor.

Veterinären tyckte att vi skulle låta henne få somna in inom några dagar då det inte fanns något att göra. Vi tog beslutet att hon då skulle få somna direkt. Ingen skulle må bättre av att vänta över helgen, hon skulle inte behöva lida det minsta bara för att vi skulle få vara med henne några dagar till. Men beslutet var så jobbigt, så tungt.

13.40 somnade hon så in på golvet med en filt över sig, så lungt och fridfullt. Inte den minsta ryckning utan precis som om hon bara sov. Älskade vän...

Vi satt kvar en stund och tog farväl medans tårarna forsade ner för kinderna.Nu har det redan gått en vecka sen hon somnade in, nästan på minuten vid skrivandet. Tiden går fort men vår Nattis kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan, för evigt saknad...


Så här kommer vi att minnas henne, världens bästa hund!


https://www.youtube.com/watch?v=uzuJbD3X_Gs


https://www.youtube.com/watch?v=Crn9ohQlggo


https://www.youtube.com/watch?v=VB_j8jFSBWw

Av Daniel - 9 januari 2015 17:13

NATTIS

060909 - 150109Vila i frid älskade vän!

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards